Lihtsad nipid, kuidas päevas piisavalt vett tarbida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Olga Sergeeva / PantherMedia / Olga Sergeeva

Kas sina jood piisavalt vett? Siin on 7 lihtsat nippi, kuidas veetarbimine kontrolli all hoida.

1. Lõpeta iga päev veeklaasiga

Kui su päevad on kiired ja ettenägematud, võta veetarbimine ette õhtul enne magama minekut. Hommikul ja õhtul klaas vett aitab sind lähemale vajalikule veekogusele, kui päeva jooksul sellele mõelda ei jõua.

2. Iga kohv- või teetassi kohta klaas vett

Kohv ei aita keha veega varustada samavõrd mis puhas vesi. Kui sul on harjumus päeval paar tassi kohvi või teed juua, harjuta sisse, et nendele järgneb klaas vett.

3. Palju jääd jookides ja smuutis

Kui vesi tundub sulle maitsetu ja igav, pane jääkuubikuid oma jookidesse. See on hea viis lisada vett enda igapäevaselt tarbitud jookidesse nii, et ise tähelegi ei pane. Kõigest neli kuubikut jääd võrdub umbes poole klaasi veega.

4. Toit vürtsiseks

Hea nipp enda joomisharjumust suurendada on vürtsikaid toite süüa. Vürtsikas toit paneb enamus meist veeklaasi järele haarama.

5. Klaas lonksu asemel

Kui võtad ravimeid või toidulisandeid, ära piirdu lonksuga, et neid alla loputada. Iga tableti kohta joo ära terve klaas vett.

6. Joo kõrrest

Kõrrega juues jood ühe suutäiega rohkem kui pudelist juues. Lisaks muudab kõrs joomise lihtsamaks ning sa ei pea tööd tehes pidevalt pudelil korki maha keerama. Päeva lõpuks jood selle võrra rohkem, et kõrs teeb joogi ligipääsetavamaks.

7. Täida klaas koheselt

Kui veeklaas saab tühjaks, tõuse püsti ja täida see kohe. Sel viisil on sul vesi pidevalt läheduses ning ei teki ühtegi vabandust vee joomine edasi lükata, kui janu peaks tekkima.

Allikas: HuffPost

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles