Üks tava, mida kuninglikud abielumehed saavad rahus ignoreerida

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jonathan Brady / PA Wire/PA Images

Kuninglike paaride kihlasõrmused saavad alati suurt tähelepanu. Kuidas on lood aga abielusõrmusega?

Kuningliku pere naised kannavad pea kõik eranditult abielusõrmuseid. Kuna nad kannavad jätkuvalt ka suuri kihlasõrmuseid, võib abielusõrmuse märkamine samas sõrmes keeruline olla. Tegelikkuses on sõrmes nii abielu- kui kihlasõrmust märgatud kuninganna Elizabethil, printsess Dianal, Kate Middletonil, Meghan Markle'il ja ka vastabiellunud printsess Eugenie sai kuldse sõrmuse sõrme.

Mitmed kuningliku perekonna mehed on otsustanud oma abielusõrmuseid mitte kanda. Ka prints Philip ja prints William käivad töökohustusi täitmas ilma sõrmuseta. Kuninglik ekspert Eloise Parker selgitab, et naiste puhul on abielusõrmuse kandmine traditsiooniks, meeste puhul mitte. «Ma arvan, et kui miljonid sinu pulma vaatavad, siis teatakse, et sa oled abielus,» arutleb Parker. Ka printsess Eugenie abikaasa Jack Brooksbank ei hakka allikate sõnul abielusõrmust kandma.

Prints Harry on aga otsustanud traditsioonid selles osas kõrvale heita ning kannab uhkusega kuldset tunnistust enda abielust sõrmes. Alates pulmadest on prints Harry jäänud kaamerasilma ette mitmeid kordi sõrmust katsumas. Kehakeeleeksperdi Judi Jamesi sõnul näitab see, et prints mõtleb ja igatseb oma naist, vahendab Marie Claire.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles