Paaride üks kõige tüütum harjumus on hoopis õnneliku suhte märk

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graham Oliver / PantherMedia / Scanpix

Paarid, kes räägivad endast mitmuses, võivad küll teisi tüüdata, kuid tõenäoliselt on neil väga hea suhe.

California Riverside’i Ülikoolis tehtud uuringu järgi on edukamad ja õnnelikumad need paarid, kes «meietavad» ehk kasutavad oma partnerist rääkides isikulisi asesõnu nagu «me» ja «meie», edastab NY Post.

Teadlased analüüsisid rohkem kui 30 varasemalt tehtud uuringut, milles osales kokku üle 5300 inimese. Võrreldes erinevaid paarisuhteid ja neis kasutatavat keelt leiti, et «meietamine» on iseloomulik nii meestele kui naistele, kes on enda sõnul suhtega rahulolevamad kui teised. Seejuures võeti arvesse nii paaride sissetulekut, käitumist, vaimset tervist, füüsilist tervist kui tervisekäitumist.

Uuringu kaasautori Alexander Karani selgitusel annab «meietamine» märku vastastikusest sõltuvusest ja üldisest positiivsest suhtumisest oma paarisuhtesse. Kuna see leid selgus niivõrd erinevates kontekstides tehtud uuringute põhjal, on alust oletada, et see ei ole juhuslik ja on üldisemalt hästi toimiva suhte tunnus.

Teadlaste sõnul võib olla inimesel hea meel kuulda, et kaaslane räägib temast endaga seotult ning see suurendab omakorda lähedustunnet ja teineteisest sõltumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles