Võimud leidsid 123 kadunud last ühe päevaga

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihajlo Maricic / PantherMedia / Mihajlo Maricic/Scanpix

Ameerikas, Michiganis viidi läbi laiaulatuslik operatsioon, mille eesmärgiks oli leida üles kadunud lapsed, keda on piirkonnas üle 300. Möödunud kuul toimunud ühepäevasel suurettevõtmisel olid edukad tulemused – üles leiti 123 kadunud last.

Kadunud lapsed leiti Wayne County piirkonnast, sinna sisse jääb ka Detroiti linn. USA marssalite teenistus teatas, et operatsioon, mis kandis nime «MISafeKid», võttis eesmärgiks päästa inimkaubanduse ohvriks langenud lapsed. Kaasa lõid ka teised ametivõimud.

Operatsioon toimus 26. septembril ning selle käigus leiti 123 last. Kokku on piirkonnas kadunud lapsi 301. Leitud lastega viidi läbi vestlused, et teada saada, kas neid kasutati seksuaalselt ära ajal, kui nad olid kadunud. Selle käigus selgus, et näiteks üks kodutu teismeline ei olnud söönud mitte midagi kolm päeva, vahendab MSN. Vihjeid saadi võimaliku kolme inimkaubanduse juhtumi kohta.

Laste eest kannab hoolt lastekaitse. «Detroiti kadunud laste päästeühenduse ülesanne on uurida ja üles leida kadunud lapsed. Meie sõnum nii lastele kui nende vanematele on üks: me ei lõpeta kunagi teie otsimist,» ütlesid võimud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles