Õnne valem teada: just nii palju on sul vaja raha, et osta õnne

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pixabay

Võid unustada vana ütluse, et raha eest õnne ei osta. Nüüd on valem välja arvutatud.

Ajakirjas Journal of Nature of Human Behavior avaldatud uuringust selgub, et inimestel on vaja aastas 60 000 – 75 000 dollarit (51 800 kuni 64 800 eurot), et end õnnelikuna tunda. See tähendab, et kuus oleks vaja meil omada 4300-5400 eurot.

Uuringust tuli ka välja, kui palju raha on vaja, et me tunneks finantsilist kindlust – see summa on 95 000 dollarit aastas (82 000 eurot).

Uurijad kasutasid gallupi andmeid, millele vastasid 1,7 miljonit inimest üle kogu maailma. Muidugi sõltub täpne summa sellest, kus sa täpselt elad. Huvitaval kombel paistis aga kõikjal kehtivat üks põhimõte: kui inimene ületas oma ideaalse sissetuleku piiri, hakkas tema rahulolu langema. Uurijad spekuleerivad, et kui inimeste põhivajadused on täidetud, muutume me natuke ahneks ja keskendume rikkuse kogumisele, mis omakorda toob kaasa ebaterve teistega võrdlemise, vahendab Buzz60.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles