Toidud, mida trennijärgse lihasvaluga süüa

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Pärast trenni võib lihasvalu segada igapäevaseid toimetusi ning enesetunnet. Toitumisnõustaja soovitab toiduaineid, mis aitavad lihastel kiirelt taastuda.

Chia seemned

Toitumisnõustaja Morgan Bettini soovitab lisada chia seemneid enda smuutidesse. Eriti, kui lihased on pärast trenni valusad. Chia seemned sisaldavad oomega-3-rasvhappeid, mis aitavad vähendada kehas põletikku.

Ingver

Taas üks lihtne koostisosa smuutide tegemisel. Ingveril on suurepärane põletikuvastane toime lihastele. Kui sa pole smuutide fänn, võid teha ingverist teed.

Ananass

Ananass aitab efektiivselt lihastel taastuda. Lisaks põletiku vähendamisele, on ananassil ka valu vaigistav toime.

Kookosvesi

Kuigi vee joomine on oluline igal ajal, võiksid pärast trenni juua hoopis kookosvett. See on hea ravi lihaskrampide korral ning aitab neil trennist kiiremini taastuda.

Munad

Munad sisaldavad proteiini ja aminohapet leutsiin, mis mängivad olulist rolli lihaste kasvamisel. Hea on hoida külmikus paar keedetud muna, mida trennijärgselt süüa.

Pähklid

Pähklites on palju oomega-3-rasvhappeid ja proteiini, mis aitavad su lihastel taastuda.

Lõhe

Lõhe on hea trennijärgne toit, kuna sisaldab häid antioküdante, põletikuvastast oomega-3-rasvhappeid ning proteiini. Kõik need aitavad ehitada ja taastada trennis lõhutud lihaseid.

Bataat

Kui sul on isu friikartulite järele, vali bataadi kasuks. Bataat sisaldab C-vitamiini ning beeta-karoteeni, mis aitavad taastada sinu glükogeeni varusid.

Allikas: EliteDaily

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles