Liis Kängsepp: vabatahtlikud on kangelased!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liis Kängsepp on pikaajaline vabatahtlik
Liis Kängsepp on pikaajaline vabatahtlik Foto: SCANPIX

Täna esitleti Euroopa Vabatahtliku Aasta raames valminud raamatut «Olen vabatahtlik, muudan maailma!», mis on lustlik ja energiline kokkuvõte kahekümne vabatahtliku loost.

«Me kõik oleme olnud olukordades, kus näeme, et midagi meie ümber tuleks muuta. Keegi peaks seda tegema, aga kes? Vahel leiame sellele küsimusele vastuse, vahel mitte. See raamat räägib inimestest, kes leidsid vastuse ja teadsid, et nemad ise peaksid enda ümber asju muutma,» juhatas regionaalminister Siim Kiisler sisse raamatu esitluse.

Kuigi Kiisleri sõnul ilmub vabatahtlikest pidevalt erinevaid artikleid ja lugusid, on tihtipeale need tema arvates natuke igavad. «See raamat on aga vastupidine, sest räägib konkreetsete inimeste konkreetsetest tegudest.»

Kiisleri väitega, et vabatahtlikud võivad olla igavad, ei nõustunud aga üldse Agnes Nurme, kes on üks 20st raamatus välja toodud vabatahtlikust. «See on uskumatu, kui palju on siiraid ja heasüdamlikke inimesi meie seas, kes on nõus töötama kasu saamise eesmärgita. Vabatahtlik töö pole ainult kiisude patsutamine!» ütles Agnes. Tema oli vabatahtlik Tartu armastusfilmide festivalil tARTuFF, nüüdseks on aga sellest saanud neiu palgatöö.

Raamatu toimetaja ja 15-aastase vabatahtliku töö kogemusega Liis Kängsepp on kindel, et kõik inimesed, kes on teinud vabatahtlikuna tööd, on kangelased. «Pole lihtne astuda välja rutiinist ja teha midagi, mis võib-olla pole üldse seotud meie igapäevatööga,» sõnas ta. Kõigile kahtlejatele, kes alles mõtlevad vabatahtliku töö peale, soovitas ta pea ees vette hüpata. «Lõpetage kahtlemine ja tehke esimene samm!»

Raamatut «Olen vabatahtlik, muudan maailma» saab näha erinevates raamatukogudes ja üle-maakondlikes vabatahtlike keskustes. Kõige mugavam on seda sirvida aga Siseministeeriumi kodulehel.

Rohkem infot vabatahtliku töö võimalustest saad:
www.vabatahtlikud.ee
www.rajaleidja.ee
www.eurodesk.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles