Uuring paljastab: mida vanemad naised tegelikult kohtingusaitidelt otsivad?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ian Lishman / PantherMedia / Ian Lishman/Panthermedia

Netideitimine pole ainult noorele põlvkonnale – aktiivselt kasutavad erinevaid kohtingukeskkondi ka inimesed vanuses 46-60+, et leida endale uut partnerit.

Luubi alla võeti 43 000 naist vanuses 46-60+, kes on registreerunud kohtingusaidile NextLove ja selgus, et neist 24 protsenti on üksikemad või lahutatud naised, kes on võtnud eesmärgiks oma ellu uuesti armastus leida. Mis on pemised põhjused, miks sellised naised online kohtinguteenust kasutavad?

60,5 protsenti vastanutest sõnas, et nad igatsevad kaaslase lähedust, eriti nüüd, kui nende lapsed on juba suured ja nad elavad oma elu. Detailsemaks minnes aga selgub – asi, mida naised tegelikult igatsevad, on regulaarne seks. Selle valisid põhjuseks 15 protsenti vastanuteks. Vaid 1,35 protsenti ütles põhjuse olevat finantsilise.

«Hiljutised uuringud kinnitavad, et vanematel naistel on jätkuvalt kõrge libiido ja nad naudivad selles eluperioodis seksi rohkemgi kui varasemas elus,» ütles Sigurd Vedal, kes on NextLove’i tegevjuht. «Seega ei tasu üllatuda, et üle 46-aastased naised on kohtingusaitidel, et leida armastust ja miks mitte ka seksi!»

Lisaks NextLove’ile ka Rich Meet Beautiful ja Victoria Milan saite vedav Vedal usub, et online kohtingumaastik on muutumises ning traditsioonilised kohtinguäpid on juba kaotamas kasutajaid, kuna inimesed on väsinud otsimast suurest merest seda üht täiuslikku kala. «Me tahtsime värske uuringuga tõestada, et vanemad naised on online deitimismaastikul aktiivsed,» ütleb Vedal.

Uurimus näitas, et suisa 82 protsenti hetkel vallalistest naistest, kes on üle 46 aasta vanad, tahavad leida partnerit, kes on samuti lahutatud või vallaline – ja eesmärgiks on püsisuhe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles