Neli imepisikest asja, millega raskel ajal oma tuju tõsta

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Lihtne on hästi mõelda inimestest, kes on meile olulised ja kellest me hoolime. Millegipärast on aga palju raskem sama hästi mõelda iseendast. Ikka tunduvad teised palju andekamad, targemad, ilusamad. Kui palju oled sa viimasel ajal mõelnud sellele, et sama oled ka sina ise?

Kõiki neid häid asju võiksid endast mõelda palju sagedamini, kui oled seni teinud. Sõnadel on väga võimas jõud, mistõttu tuleks end aeg-ajalt kiita ja omale meelde tuletada, millega sa kõik hakkama oled saanud. Greatist pakub välja neli lihtsat nippi, kuidas seda pikemalt mõtlemata teha.

Sea oma telefonile meeldetuletus mõne kiitusega. Võid selle helisema panna täiesti juhuslikul kellaajal või ka strateegiliselt tähtsal ajal, näiteks keset rasket koosolekut või õhtul, kui sul on kombeks järgmise päeva pärast muretsema hakata. Üksi kellaaeg ei ole enda tunnustamiseks vale.

Jäta omale tunnustavaid kirjakesi. Kleebi omale kodus positiivse sõnumiga kirjakesi kohtadesse, kuhu sageli vaatad – peegliraamile, külmikuuksele, ustele. Seal võivad olla inspireerivad tsitaadid, motiveerivad julgustussõnad või muud positiivsed mõtteterad.

Pane omale tagamõttega salasõnad. Iga päev tuleb sul sisse logida mitmesse erinevasse seadmesse nii tööl kui kodus. Kasuta seda kavala võimalusena endale midagi head öelda. «Ma6lenp2r1m!», «3lu6nhea» jne. See võib olla ka mõni su eesmärk, näiteks reisisihtkoht «Tokyo2019». Mõni tühine täht Wi-Fi koodina võib anda päris hea tunde.

Tähista oma väikeseid võitusid. Pea meeles, et tunnustaksid ennast, kui oled millegagi hakkama saanud, isegi kui see pole midagi suurt. Võib-olla sa oled see nädal tervislikult toitunud või suutsid sõbraga tülli minnes end kontrollida ja ei läinud endast välja. Kiida ennast valjuhäälselt ja ütle välja, et oled tubli. Edu ongi väikeste võitude jada, mille vahele on pikitud ka ebaõnne ja raskusi. Ära jäta oma edusamme märkamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles