Saaremaa väiketootja Lahhentagge võistleb maailma parima käsitöödžinni tiitli pärast

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarmo Virki

Vaid aasta jagu tagasi alguse saanud ettevõte toodab täna Saaremaal Lahhentagge Ösel Dry Gin nimelist käsitöödžinni. Jook valmib Saaremaa loodusest käsitsi korjatud ürtidest ja Eesti rukkipiiritusest. Täna destilleerib ettevõte oma džinni Belgias. Tootmine stardib Kuressaare kesklinnas uuel aastal.

Eesti väiketootja Lahhentagge Ösel Dry Gin võistleb sellel nädalal maailma parima käsitöödžinni tiitli pärast rahvusvahelisel ICSEA käsitööjookide konkursil Hollandis. 

Eile õhtul tõusis jook globaalsel rahvahääletusel lausa esikohale,

http://icsea.eu/vote/?contest=photo-detail&photo_id=689

kuid öö jooksul on Portugali Inseparable džinn saarlastest möödunud. 

Rahvahääletus kestab kuni pühapäevani.

Saaremaa Lahhentagge Ösel Dry Gin valmib Saaremaa loodusest käsitsi korjatud ürtidest ja Eesti rukkipiiritusest. Täna destilleerib ettevõte oma dzinni Belgias. Tootmine algab Kuressaare kesklinnas uuel aastal.

«Tänaseks on selja taga kolm aastat korjamist, kuivatamist, leotamist ja magamata öid. Olen meie pudelisse pannud kõik oma oskused ja teadmised ja ennekõike taimed, mis maitsevad nagu Saaremaa,» ütles ettevõtte asutaja Maarit Pöör. 

Lahhentagge asutaja, ettevõtja Marit Pöör.
Lahhentagge asutaja, ettevõtja Marit Pöör. Foto: Katrina Tang

Kui Lahhentagge 2017. aasta suvel kaupluste lettidele jõudis, oli tegemist esimese Eesti käsitöödžinnide väiketootjaga. Tänaseks toodab ettevõte ka oma toonikut ja nende tooted on esindatud müügiesindajate poolt juba neljas riigis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles