Mehed, vaadake ette! Talvepeenised teevad teile karuteene

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Kuigi Briti tabloidid üritasid hiljaaegu väita, nagu eksisteeriks nähtus nimega talvevagiina. Õnneks lükkasid eksperdid õige pea ümber arvamuse, nagu põhjustaks külmem õhutemperatuur laialdast vaginaalkuivust. Meestele kahjuks meil sama häid uudiseid pole.

Metro kirjutab, et peeniseomanikud võivad ilma jahedamaks muutudes märgata, et peenised tõesti muutuvad väiksemaks, samuti võivad erektsioonid olla nõrgemad ning esineda raskusi orgasmi saavutamisega. Asi pole mitte selles, et peenised sätiks talveunele, vaid füüsilise reaktsioonina külmale õhule.

«Peenises olevad veresooned ahenevad külma temperatuuri tõttu,» selgitab sekspert Annabelle Knight. «Meeste riistad võivad suisa kuni 50 protsendi ulatuses pikkuses ning 20-30 protsendi ulatuses ümbermõõdus kokku «kuivada».»

Meie kehad on nimelt ette nähtud sooja säilitama. Külmas saadab keha peamised ressursid keha keskele, kus asuvad eluliselt olulised organid. See aga tähendab, et muud kehaosad – sõrmed, varbad ja ka peenis – jäävad verevoolu osas vaeslasteks.

Tegemist on suvepeenise-nimelise nähtuse vastandiga. Muret ei tasuks tunda, kuid teadlik tasub olla. Püsige soojas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles