Retseptisoovitus: hõrk herne-spinatisupp

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Toitumisnõustaja Erik Orgu jagab oma blogis hernesupi retsepti, mis sobib imehästi külma sügispäeva lõpetama. Retseptis antud koguste järgi valmib supp ühele sööjale.

Koostisosad

  • 150-200 g külmutatud herneid
  • peotäis värsket spinatit
  • 30 g peekonit/suitsusinki/suitsukala
  • natuke porgandit ja valget sibulat
  • 1 spl hapukoort
  • soola
  • musta pipart
  • vett

Valmistamisõpetus:

Pane külmutatud herned veega potti ja lisa natuke soola, kuumuta keemiseni ning lase tasasel tulel 2-3 minutit keeda. Senikaua tükelda porgand, sibul ja peekon.

Prae peekonit pannil 3 minutit ning seejärel lisa porgand ja sibul ning prae edasi 2-3 minutit (kui teed supi suitsukalaga, siis prae kookosrasvas 2-3 minutit ainult porgandit ja sibulat).

Püreesta herned ja värske spinat blenderis või saumikseriga, maitsesta soola ja musta pipraga.

Vala herne-spinati püree supikaussi ning aseta peale porgandilaastud, sibulakettad ja valitud valguallikas, serveeri hapukoorega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles