Lugejakiri: mina enam Eestist midagi ei osta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tartu Kaubamaja lugejamängu raames ootame lugejatelt kirju, kuidas hinnatakse eestlannade moeteadlikkust ja stiilitunnetust. Marilin (nimi muudetud) kiidab Eesti disainereid, kuid paraku ei luba hinnad enam kodust disaini vaadata.

Eesti naiste stiilitaju on vägagi muutunud. Mõned aastad tagasi, kui sai Soomes või Rootsis käidud, siis alati kadestasin nende tänavapilti – noored tüdrukud väga lahedalt ja šikilt riides, kui meil oli tänavapilt pigem slaavi mõjutustega. Praegu aga oleme naabritele ilusti järele jõudnud. Ilmselt ka selle tõttu, et nii mõnedki odavbrändid (samas väga moekad) on meile samuti kättesaadavad, näiteks H&M jms. 

Samas külastasin hiljuti üht boksikirbukat, kus väga suurel pinnal oli boksides enamasti ainult Aliexpressi kaup, millest on jälle väga kahju. Eks see kaup seal ahvatlevalt odav on, kuid ilmselt sobimatus saab üsna ruttu selgeks ja nii see kaup uuele ringile läheb (hea seegi). 

Kui nüüd Eesti naiste stiilieeskujudest rääkida, siis eks igaüks peab endale ise selle õige leidma. Mulle näiteks meeldivad hoopis sisekujundajad, kes tihti oma rõiva-ja aksessuaarivalikud hashtag’idega ära märgivad ja hea lihtne neid brände otsida. Ei saa mainimata jätta ka Eesti disaini, aga viimasel ajal on hinnad nii krõbedaks kruvitud, et tuleb pilk suunata lõunanaabrite poole ja kaugemale, kus näiteks nahktooted on märksa mõistlikuma hinnaga. Netišoping on lihtsalt nii superkiire ja mugav, et viimasel ajal võib tõesti öelda «Eestis mina midagi ei osta, ma šoppan ainult välismaal».

Minu arvates on Eesti naised väga stiilsed ja trenditeadlikud. Kindlasti tuleneb see ka asjaolust, et meil endil nii lahedaid disainereid, kellelt šnitti võtta. Trendid kannab välja iga persoon lähtuvalt oma stiilist, seega kui hommikul võtad mõne moeblogija lehe lahti ja vaatad, mida täna selga peaks panema, siis see ilmselt hästi ei lõppe ei rahakotile ega sinu päris oma stiilile. Jäägem iseendaks, aga väike hooajamõjutus ei tee ka paha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles