Kui tihti peaks suhtes olles seksima?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Ühiskonna surve mõjutab meie argipäevas mitmeid aspekte ja kandub üle ka seksuaalellu. Kui palju peaks suhtes olles seksima?

Sotsioloogid on läbi viinud erinevaid uuringuid teemal, kui tihti peaksid suhtes olevad paarid seksima. 2015. aastal läbi viidud uuringust selgus, et kord nädalas seksimine on ideaalne keskmine, kirjutab The Everygirl.

Tulemustest selgus, et paarid, kes olid vahekorras rohkem, ei olnud oluliselt õnnelikumad ega õnnetumad. Küll aga olid oma seksuaalelu suhtes rahulolematumad paarid, kes seksisid vähem kui kord nädalas. 

2017. aastal läbi viidud uuring tõestas, et keskmiselt eelistavad täiskasvanud seksida 54 korda aastas, mida võib võrrelda kord nädalas seksimisega. 

Carnegie Melloni Ülikoolis jaotasid teadlased paarid kahte gruppi. Esimene grupp ei muutnud oma seksuaalelus midagi, seevastu teises grupis olevad paarid seksisid kaks korda rohkem kui tavaliselt. Uuringu lõpus tunnistasid rohkem seksinud paarid, et seks ei olnud enam nii lõbus kui varem. 

Kuigi on tavaline oma seksuaalelu võrrelda erinevate uuringutulemustega ja sõbrannadelt saadud informatsiooniga, ei ole tegelikult vaja enda ja partneri vahelisi suhteid muuta, kui kõik on hästi ja rahuldustpakkuv. Meeles tasub ka pidada, et stressirohked olukorrad tööl ja igapäevaelus võivad samuti ajutiselt seksuaalellu üle kanduda, mis ei tähenda, et suhtes oleks tingimata tegemist halva seksiga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles