Nutikas nipp, kuidas avokaado üleöö söögivalmis küpsetada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guacamole.
Guacamole. Foto: Ingrid Balabanova / Panthermedia / Scanpix

Avokaado on kapriisne vili, mille söögivalmidust peaks pikalt ootama ja kui see üks kord küpseks saab, läheb see ka väga kiiresti halvaks. Selleks, et vilja valmimist ise paremini juhtida, on mitmesuguseid nippe.

Ühte sellistest nippidest jagab Prevention: kui tead, et sul on homme vaja valmis avokaadot, aga praegu tundub see liiga kõva, siis pista avokaado ööseks paberkotti ja jäta köögilauale. Jah, nii lihtne see ongi!

Avokaado eritab etüleengaasi. Nii nagu gaasi tuleb, avokaado ka küpseb. Kui aga vili pruuni paberkotti panna, kiireneb küpsemisprotsess tänu gaasi kontsentratsiooni suurenemisele.

Kui on soovi avokaadot veelgi kiiremini kõpsema panna, võib sinna paberkotti lisada mõni teine etüleengaasi eritav puuvili nagu näiteks banaan, õun või kiivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles