Eestlanna Karina Tamm võitis kokteilide valmistamise maailmameistri tiitli kategoorias «Bartender's choice»

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesed kuldmedalid maailma parimatele kokteilimeistritele on nüüdseks jagatud ning rõõmustada saab kogu südamest - üks tiitlitest tuli kodumaale ning selle õnnelik omanik on eestlanna Karina Tamm.

Teine päev kokteilide valmistamise maailmameistrivõistlustel «World Cocktail Championships 2018» pakkus pingelisi võistlusmomente ning esmaklassilisi, sõna otseses mõttes maailma tasemel etteasteid.

Sisutihedal teisel võistluspäeval võistles Kultuurikatlas maailmameistri tiitli nimel ühtekokku 56 riiki. Medali võitmiseks saatis iga riigi baarmenite assotsiatsioon Eestisse parimad kokteilimeistrid.

Rahvast oli murdu ning kodumaistele võistlejatele oli kaasa elamas erakordselt suur arv kokteilimaailma-esindajaid, võistlejate sõpru-tuttavaid ning muidu huvilisi. 

Pika vaatemängulise päeva lõpuks said maailma parimad kokteilimeistrid medalid kaela. Võistluspäev oli jaotatud kategooriate kaupa ja õhtuks selgus iga kategooria maailmameister. 

Eestlanna Karina Tamme austajail oli õhtu lõpuks põhjust rõõmustada - neiu võitis maailmameistri tiitli kategoorias «Bartender's choice». Maitsemeel ühineb õnnitlejatega! 

Kuldmedaliga sai pärjatud:

Grétar Matthiasson „Short Drink“ (Iceland)

Ariel Sanecki „Sparkling Cocktail“ (Ireland)

Karina Tamm „Bartender’s Choice“ (Estonia) 

Agnieszka Cieslar „Long Drink“ (Poland)

Yandery Crispin „After Dinner Cocktail“ (Dominican Republic) 

Danilo Oribe „Flair“ (Uruguay) 

Peale selle läksid tänased kuldmedalistid uuesti võistlustulle, et võita superfinaalis maailmameistri karikas «World Bartender of the Year».

«Maailmameistrivõistluste parima baarmeni tiitel ja karikas kuulutatakse välja ning antakse üle pidulikul tseremoonial reedel Lennusadamas, kus jagatakse ka kogu võistluse eriauhindu,» rääkis Maitsemeelele ürituse kommunikatsioonijuht Anu Muiste.

Tänavu usaldas 1951. aastal asutatud rahvusvaheline baarmenite assotsiatsioon IBA (International Bartenders Association) eestlastele esimest korda kokteilide valmistamise maailmameistrivõistluste – «World Cocktail Championships 2018» – korraldamise Tallinnas.

Põhjust ei pea Muiste sõnul kaugelt otsima, sest Eesti Baarmenite Assotsiatsioon on teinud silmapaistvat tööd nii rahvusvahelistel võistlustel kui ka baarmenite koolitamisel Eestis. Eestlaste loodud koolituskeskuse tase on toonud Tallinna teadmisi ja kogemusi omandama õpilasi kogu Euroopast, muu hulgas on huvilisi Ameerika Ühendriikidest ning Aasiast ja Aafrikast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles