See on kõige halvem aeg kohvi joomiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volodymyr Melnyk / PantherMedia / Volodymyr Melnyk

Millal on kõige kahjulikum aeg kohvi juua? Vastus võib sind üllatada.

Haarad esimese asjana hommikul kohvitassi järele? Sa pole ainus. Küll aga ekspertide sõnul võib ellest harjumusest sündida rohkem kahju kui kasu.

Kofeiin aitab püsida üleval, kasutades selleks kortisooli taseme tõstmist. Kortisool on stressihormoon, mis organismi ärkvele ajab. Ekspertide sõnul on inimese organismis stressihormoon hommikul aga niigi päeva kõige kõrgemal tasemel, vahendab DailyMail.

Need, kes tarbivad kofeiini pärast ärkamist esimese paari tunni jooksul, muudavad end kofeiini vastu suure tõenäosusega lihtsalt immuunseks. Parim aeg kohvi nautida on pärast kortisooli tasemel langemist, mis toimub sõltuvalt ärkamise ajast umbes 9.30-11.30 vahel. Toitumisteadlase Sarah Breweri sõnul oleks parim aeg esimeseks kohviks tööpäeviti kell 10.

Kui tarbid kohvi pärast stressihormooni langemist, aitab see vältida ebavajalikku ärevustunnet ja liigset stressitaset. Lisaks tasuks hoiduda kohvist vahetult enne magama minekut, et säilitada kvaliteetne uni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles