Supermodell Gisele Bündchen: soovisin karjääri tipul enesetappu sooritada

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fotoarena / Fotoarena/Sipa USA

Maailma üks nõutumaid modelle, kahe lapse ema ja sportlasest superstaari abikaasa - on ilmselt raske mõista, miks Gisele Bündchen enda hiilgeaja tipul enesetappu kaalus.

Supermodell paljastab oma raamatus Lessons: My Path to a Meaningful Life, et oli pikalt kimpus suitsiidsete mõtetega. Gisele'i särav karjäär sai hoo sisse 90-ndate alguses. 38-aastane supermodell meenutab, et pidi noore modellina rinda pistma mitmete tõsiste probleemidega nagu klaustrofoobia, paanikahood ja enesetapumõtted.

«Mulle tundus, et kõik tahab mind tappa,» kirjutas Bündchen, «esmalt lennukid, seejärel liftid, tunnelid, modellistuudiod ja autod. Lõpuks minu enda korter.» Naine selgitas, et tundis end kui loom puuris, kes hapnikku ahmib. «Ma ei näinud väljapääsu ega suutnud ühtegi päeva enam nii tunda.»

Paanikahoogude ägenedes hakkas Bündchen mõlgutama enesetapumõtteid. «Ehk oleks lihtsam, kui ma lihtsalt hüppaksin. See kõik saaks läbi. Ma saaksin siit välja,» meenutab ta enda mõttekäike.

«Kui ma mõtlen tagasi sellele hetkele ja sellele 23-aastasele tüdrukule, tahaks ma nutta. Ma tahaks talle öelda, et kõik saab korda ja ta pole oma elu veel isegi alustanud. Aga tol momendil tundus ainus vastus hüpata,» tunnistab ta.

Arstide abiga ja elustiili muudatustega õnnestus Bündchenil terveneda. Muuhulgas loobus naine suitsetamisest ning vähendas kofeiini ja alkoholi tarbimist, vahendab Independent. Kuigi naine tunnistab sotsiaalmeedias, et selle teema avamine on tema jaoks emotsionaalselt raske, on nendel teemadel rääkimine väga oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles