Kui orgasm teeb haiget

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Scanpix

Orgasm peaks olema ülim nauding, kuid igaüks ei koge seda nii. Vahel võib juhtuda, et pärast seksi tunneb naine hoopis valu.

Düsorgasmia on seisund, mille puhul esineb valu kas orgasmi ajal või pärast seda. Naine, kes kogeb pärast orgasmi saamist düsorgasmiat, võib tunda menstruatsioonivalule sarnaseid valulikke krampe, kirjutab Women’s Health.

See valu tuleb kiirelt ja võib kesta kuni paar tundi pärast seksi. Düsorgasmiast tingitud valu annab tunda kas üldise valu või krampidena tupes ja/või alakõhus või seljas.

Emakas on lihas ja orgasmi ajal tõmbub see kokku niisamuti nagu iga teine lihas. Kui see lihas «teeb trenni», võid tunda teatavat ebamugavust. Vahel võib aga valu põhjuseks olla varjatud terviseprobleem – vaagnapõletik, endometrioos, munasarjatsüst või fibroid ehk emakamüoom.

Enamasti põhjustab valu vahekorra ajal toimuv hõõrdumine, mis haiguste puhul teeb juba olemasoleva valu hullemaks. Sel juhul ei ole see seotud otseselt orgasmiga, vaid üldisemalt valuliku vahekorraga.

Seksiaegset valu ei tohiks kannatada. Seda enam, et valu taga võib olla tõsine haigus. Ära pelga rääkida seksiga seotud valust oma naistearstile, kes välistab haigused ja võib düsorgasmia puhul häid lahendusi välja pakkuda. Kui märkad, et sinu kehaga on toimunud muutusi, tasub igal juhul kontrollis käia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles