Rahvusvahelised restoraniteenindajate karikavõistlused toovad Eestisse osalejaid 12 riigist

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waiter holding coffee in tray at counter
Waiter holding coffee in tray at counter Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

12. oktoobril toimuvad Haapsalu Kutsehariduskeskuses Coupe Georges Baptiste (CGB) rahvusvahelised õpilaste ja professionaalsete restoraniteenindajate karikavõistlused. Eestit esindavad võistlustel Haapsalu Kutsehariduskeskuse koka eriala II kursuse õpilane ja tänavu «Noore meistri» tiitliga pärjatud Karl-Kevin Miinpuu, ning professionaalide kategoorias kokteilibaaris Whisper Sisters töötav Diana Tšistjakova.

Nii nagu on kokteilivalmistamise Maailmameistrivõistluse läbiviimise au Eestil tänavu esmakordne, on seda ka võimalus korraldada siinmail rahvusvahelised restoraniteenidajate karikavõistlused.

Üleüldse peetakse karikavõistlusi maailmas 28ndat korda. 

Võistluse üks korraldajatest, Teie Kelner OÜ kvaliteedijuht ning võistleja ja kohtunik rahvusvahelistel teenindusvõistlustel Tiiu Parm sõnas, et Eesti jaoks tähendab sellise võistluse korraldus väga palju.

«2016. aastal olin juhendajaks Erik Tammelehele, kes võitis Coupe Georg Babtiste võistluse. Jätsime seal nii hea mulje, et meile usaldati järgmise võistluse korraldamine,» rääkis Tiiu ja lisas, et see on meie jaoks suurepärane võimalus, kuna rahvusvaheliste võistluste organiseerimine annab eestlastele hindamatu väärtusega kogemuse.

Oma osalemise võistlusel on kinnitanud üksteist Euroopa riiki: Belgia, Holland, Luksemburg, Poola, Soome, Hispaania, Portugal, Prantsusmaa, Sloveenia, Taani ja Eesti ning väljastpoolt Euroopat ka Kanada.

CGB organisatsiooni poolt ellu kutsutud võistlused said alguse 50 aastat tagasi ning algselt toimusid need ainult Prantsusmaal, kuid 2004. aastal muutus võistlus rahvusvaheliseks ning korraldatud erinevates riikides.

Võistluste kohtunikud tulevad Prantsusmaalt ning on igapäevaselt kõrgetasemelise teenindusega tegelevad professionaalid. «Lisaks osalevad kohtunikutöös ka kõikide võistlusriikide teenindusõpetajad ja professionaalid Eestist,» täiendas Tiiu. 

Võistluste korraldajateks on Eestist Haapsalu Kutsehariduskeskus; Tiiu Parm, Teie Kelner OÜ kvaliteedijuht ning võistleja ja kohtunik rahvusvahelistel teenindusvõistlustel; Erik Tammeleht, Pärnu Kalamajaka kohviku peakokk ning võistleja «Worldskills 2017» ja «Coupe Georg Baptiste 2018» võistlustel.

Koostööpartneriteks on veel ka Haapsalu Linnavalitsus, Hasartmängumaksu Nõukogu, Sihtasutus Innove ning mitmed toitlustus- ja tootmisettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles