Eesti Vabaõhumuuseumis peetakse sibula ja kala päeva!

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
angle, fish, vegetable, raw, seafood
angle, fish, vegetable, raw, seafood Foto: Mykola Lunov / PantherMedia / Mykola Lunov

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub 6. oktoobril Piiriveere sibula ja kala päevale, kus saab osa setude ja peipsivenelaste sügisestest pidustustest. Tuju hoiavad üleval ansambel Suprjadki ja leelokoor Sõsarõ. Laadalt leiab ehedat Peipsi sibulat, kala ja muud head-paremat ning tegevust peaks leiduma nii väikestele kui suurtele!

Nädalavahetusel toimuvale sügispeole on lisaks niisama uudistajaile ja laadalistele kokku kutsutud nii setu kui peipsivene kogukonnad, et koos kirevat lõikusaega nautida.

«Tasub kindlasti hea tuju kaasa võtta ja seada sammud vabamuuseumisse, kus saab osa nii tõelisest seto mihklipäivä kirmasest kui ka peipsiveere sügisestest kommetest. Nii on killuke Setumaa ja peipsiääre kogukonnatunnet lähemal ka Tallinna inimestele,» julgustas ürituse üks eestvedajaid, paljurahvuselise Eesti keskuse juht Einike Sooväli.

Tegevused Eesti Vabaõhumuuseumi setu talus, peipsivene majas ja nende ümbruses toimuvad vahemikus 10-16. Kell 11.30 saab osa setokeelsest mihklipäeva palvusest. Kell 12 toimub ansambel Suprjadki kontsert ja kell 13 rõõmustab pidulisi leelokoor Sõsarõ.

«Esimest korda on vabaõhumuuseumis võimalik osaleda Pavel Varunini trükipakkude lõikamise õpitoas. Lisaks saab iga huviline meisterdada endale õnnenuku. Taredes valmistatakse aga traditsioonilisi sibula- ja kalaroogi,» ütles Sooväli.

Külavainul toimuvad Endrik Tõnsbergi kala puhastamise ja töötlemise õpitoad. Laadalt saab kaasa osta ehedat Peipsi sibulat, mille hooaeg on peatselt lõppemas, samuti värsket toidukraami ja kaunist käsitööd.   

Piletid on müügil muuseumi kassas ja Piletilevis. Korraldajate sõnul on avatud nii vabaõhumuuseumi peavärav kui ka tagumine, Kakumäe suunda jääv värav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles