44 000 katolikku naist nõuavad paavst Franciscuselt seksuaalkuritegude kohta selgitusi (2)

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN / EESTI MEEDIA/SCANPIX

Üle 44 000 katoliku kiriku naise nõuavad paavstilt vastuseid endise kardinali seksuaalkuritegude kohta.

Katoliku kiriku naised on ühendanud jõud selgitamaks, millal ja kuidas täpselt sai paavst teada endise kardinali seksuaalsete kuritegude kohta. «Meie südamed on purunenud, meie usk on proovile pandud tänu laiaulatuslikule kriisile meie armastatud kirikus,» seisab Katolike Naiste Foorumi emotsionaalses pöördumises, «me väärime vastuseid.»

Paari viimase nädala jooksul on paavst Franciscus olnud kriiside keerises tänu väidetele, et USA kardinalid ja Vatikani ametnikud varjasid endise kardinali Theodore McCarricku tegusid. Kuigi Vatikan teadis tema väidetavast kuritegelikust käitumisest alates 2000. aastast, esindas mees jätkuvalt kirikut, vahendab HuffPost.

Süüdistused paavsti mahavaikimise kohta tõi üles Vatikani endine USA saadik, peapiiskop Carlo Maria Vigano. Paavst eemaldas McCarricku ametist juunis, kui kiriku juurdlus kinnitas, et endine kardinal kuritarvitas seksuaalselt altaripoissi 1971. aastal. Kõnealusele juhtumile järgnevalt võtsid sõna veel mitmed isikud, kes süüdistavad endist kardinali seksuaalkuritegudes.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles