1.-5. oktoobrini saavad kõik huvilised söögiraha hinnaga koolitoitu mekkida!

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurima koolitoitu pakkuva ettevõtte Daily kaubamärgi all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endriksoni sõnul valmivad meie koolilaste road kodumaisest ja täisväärtuslikust toorainest.
Suurima koolitoitu pakkuva ettevõtte Daily kaubamärgi all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endriksoni sõnul valmivad meie koolilaste road kodumaisest ja täisväärtuslikust toorainest. Foto: Hannes Eichinger / PantherMedia / Hannes Eichinger

Oktoobrikuu esimesel nädalal avab Eesti suurim koolitoitlustaja Daily ligi 50 koolisöökla uksed ning kutsub Avatud koolisõõklate nädala raames nii lapsevanemaid kui kõiki teisi huvilisi söögiraha eest lõunale. Niisiis, lapsevanemad ja kõik ülejäänud koolisõbrad, kasutagem juhust!

Suurim kodumaine koolitoitlustaja Daily on võtnud misssiooniks Avatud koolisööklate nädala raames anda lastevanematele võimalus näha ja maitsta toiduvalikut, mida igapäevaselt lastele pakutakse ning kuidas on üleüldiselt korraldatud koolilõuna pakkumine.

Lisaks koolitoiduga tutvumisele on see hea võimalus keset tööpäeva soodsalt täisväärtuslikku lõunasööki nautida.

«Hirmujutud koolitoidust, mis ei ole tervislik, ei kõlba süüa ega täida ka kõhtu, ei ole kindlasti põhjendatud. Ühelt poolt reguleerivad seda riiklikult kehtestatud nõuded, mis dikteerivad lastele pakutava toidu energia- ja toitainesisalduse ning toitlustamise korra,» ütles Daily kaubamärgi all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

«Seda lähenemist toetavad ka toitlustaja enda paika pandud menüüstandardid. Lisaks on nii lapsed kui nende vanemad muutunud teadlikumaks ning neilt saadud tagasiside põhjal täiustuvad pidevalt ka lõunamenüüd. Tulemuseks maitsev ja kõrge toiteväärtusega koolitoit,» kinnitas Endrikson.

Avatud koolisööklate nädala raames pakutakse külastajatele täpselt samasugust toitu nagu igapäevaselt tublidele Eestimaa koolilastele.

«Meie menüüdest ei leia maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatidega valmistatud lõunaid. Samuti ei ole menüüdes kohta poolfabrikaattoodetele ning aukohal on hoopis puhtast lihast valmistatud liha- ja pajaroad, supid, pikkpoiss ja makaronid hakklihaga. Ka kalapraed on menüüs esindatud. Kartulit sisaldavad road aga valmivad juba mitmendat aastat naturaalsetest, sulfideerimata tuhlistest,» rääkis Endrikson.

Tooraine valikul eelistatakse Endriksoni sõnul kodumaiseid juur- ja köögivilju, piimatooteid ning mune.

Avatud koolisööklate nädal toimub 1. – 5. oktoobrini ajavahemikus 13:00 – 14:00 Daily koolisööklates üle Eesti. «Oodatud on nii Daily toitlustavates koolides õppivate laste vanemad kui kõik teised huvilised,» julgustas Endrikson kõiki koolitoiduga tutvust tegema.

Endale lähima koolisöökla leiad siit.

Lõuna eest saab tasuda kohapeal vastavalt koolis kehtivale päevarahale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles