Kheer ehk riisipuding on Pakistanis armastatud magustoit

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kheer ehk riisipuding on Pakistanis armastatud magustoit, mida serveeritakse pulmade ja muude suuremate pidustuste ajal, ent valmistatakse ka koduse magustoiduna.
Kheer ehk riisipuding on Pakistanis armastatud magustoit, mida serveeritakse pulmade ja muude suuremate pidustuste ajal, ent valmistatakse ka koduse magustoiduna. Foto: Minni Ansip

Kheer ehk riisipuding on lihtne magustoit, mida Pakistanis armastatakse serveerida nii pulmades kui muudel suurematel sündmustel, ent sama palju valmistatakse seda ka koduse magustoiduna.

Kheer ehk riisipuding on lihtne magustoit, mida Pakistanis armastatakse serveerida nii pulmades kui muudel suurematel sündmustel, ent sama palju tehakse ka koduse magustoiduna.

«Tegemist on tõesti väga armastatud magustoiduga, arvan, et Pakistanis ei leidu perenaist, kes seda valmistada ei oskaks,» ütles pakistanlasega abielus olev ning kaks aastat Pakistanis elanud eestlanna Minni Ansip, kes on ise riisipudingit korduvalt valmistanud ning jagab retsepti lahkelt ka Maitsemeele lugejaga.

Vaja läheb:

1/4 tassitäis basmati riisi

1 liiter piima

6 supilusikatäit suhkrut

1 teelusikatäis kardemoni pulbrit

näpuotsatäis safranit

15-20 mandlit (või muid pähkleid)

1 supilusikatäis kuldseid/kollaseid rosinaid

Minni Ansip soovitab teha nõnda:

Pese riis ning jäta umbes tunniks vette ligunema. Seejärel hõõru see käte vahel peenemaks. Alternatiivina võib ka vee ja riisi segu kergelt blenderdada.

Edasi kuumuta piim keemiseni ning lisa siis riis. Kuumuta riisi ja piima aeglasel tulel pidevalt segades nii, et et piim põhja ei hakkaks kõrbema. Jätka, kuni keedetav hakkab paksemaks muutuma.

Pakistani magustoidu - Kheeri ehk riisipudingi valmistamisel tuleb jälgida, et piim kuumutamisel põhja ei kõrbeks. 
Pakistani magustoidu - Kheeri ehk riisipudingi valmistamisel tuleb jälgida, et piim kuumutamisel põhja ei kõrbeks. Foto: Minni Ansip

Seejärel lisa suhkur (võib ka lisada kondenspiima), pähklid, rosinad, kardemon ja safran ning kuumuta veel natuke. Safran annab magustoidule ilusa kollaka värvuse.

Vala kogu valminud segu magustoidukaussidesse ning kaunista pähklitega. Serveeri külmalt.

Kheer ehk riisipuding on midagi, mida oskab teha iga Pakistani perenaine.
Kheer ehk riisipuding on midagi, mida oskab teha iga Pakistani perenaine. Foto: Minni Ansip
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles