Maailmameistrivõistlused kokteilide valmistamises meelitavad Eestisse külastajaid 67 riigist

Kairi Oja
, Toiduportaali Maitsemeel toimetaja, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokteilivalmistamise maailmameistrivõistlused toimuvad Eestis esimest korda, ühtekokku peetakse võistlust juba 67ndat korda.
Kokteilivalmistamise maailmameistrivõistlused toimuvad Eestis esimest korda, ühtekokku peetakse võistlust juba 67ndat korda. Foto: IBA erakogu

Esimest korda on 1951. aastal asutatud rahvusvaheline baarmenite assotsiatsioon IBA (International Bartenders Association) usaldanud eestlastele kokteilivalmistamise maailmameistrivõistluste korraldamise. 3.-4. oktoobril panevad Kultuurikatlas toimuval «World Cocktail Championships 2018» oma oskused proovile maailma parimad 67 erinevast riigist.

Põhjust, miks sedavõrd mastaapne ning rahvusvahelise kaaluga ettevõtmine nimelt Eestis korraldada otsustati, ei pea kaugelt otsima, sest Eesti Baarmenite Assotsiatsioon on teinud silmapaistvat tööd nii rahvusvahelistel võistlustel kui ka baarmenite koolitamisel Eestis.

«Eestlaste loodud koolituskeskuse tase toob Tallinna teadmisi ja kogemusi omandama õpilasi kogu Euroopast, huvilisi on ka Ameerika Ühendriikidest ning Aasiast ja Aafrikast,» ütles ürituse kommunikatsioonijuht Anu Muiste.

Ühtekokku osaleb ligi pooltuhat professionaali

Kultuurikatlas toimuvatele maailmameistrivõistlustele on 67 riigist oodata pool tuhat baarivaldkonna huvilist, kellest oma riigi parimad astuvad pingelisse võistlustulle. 

«Eelmise aasta otseülekannet jälgis üle 200 000 silmapaari. Võistlustele eelneb nädal aega kestev IBA kongress, mis toob baarivaldkonna esindajad kogu maailmast kokku tähistama kokteilide valmistamise kunsti.

Peale võistluste on kavas töötoad, valdkonna esindajate kohtumised, Eestit tutvustav õhtu ja pidulik õhtusöök,» rääkis Muiste, kelle sõnul leiab eesolevatelt üritustelt palju uusi ja huvitavaid ideid ning inspiratsiooni kokteilide valmistamiseks.

Kokteilivalmistamise maailmameistrivõistlustest on Muiste sõnul saanud baarivaldkonna aastasündmus, kus pannakse alus rahvusvahelistele kokteilisegamise standarditele ja uutele arengusuundadele.

Eelmise aasta maailmameistrivõistlustel Kopenhaagenis võitis superfinaali Austriast pärit Mario Hofferer, kes pälvis meistritiitli kategoorias «Before Dinner».

Mainekat tiitlit kandev Hofferer on kutsutud tänavu Tallinna oma võidukokteili valmistama.

Tavakülastajale annab üritus hea ülevaate kokteilivalmistamise kunstist, mis on toidu- ja joogikultuuri lahutamatu osa. See tähendab alkoholi tarbimist mõistlikus koguses, et nautida kvaliteetseid ja põnevaid maitseelamusi. 

«Eraldi joogiala annab võimaluse tutvuda nii kohaliku kui ka Eestist väljaspool valmistatud joogipoolisega,» lisas Muiste. 

Maailmameistrivõistlused on inspireerinud Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni koostöös Tallinna parimate kokteilibaaridega korraldama sel aastal esmakordselt ka Tallinna kokteili nädalat «Tallinn Cocktail Week».

Tallinna kokteili nädal toimub 1.-6. oktoobril ning tutvustab nii kohalikele kui ka saabuvatele väliskülalistele Tallinna kokteilikultuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles