8 levinud toidukaupa: külmikusse või mitte?

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Mitte kõik toidu- ja maitseained ei käi külmkappi, mõned aga küll. Et kindlustada oma toidukaupade pikk eluiga ja parim maitse, tasub teada, kuidas neid õigesti hoiustada.

PopSugar loetleb kaheksa levinud asja, mis igaühel köögiriiulil ning ütleb, kus neid hoida tasub – külmikus või pigem mitte.

Pane külmkappi:

  • Vahtrasiirup. Muidu hakkab sellel kasvama hallitus.
  • Majonees. See pole vist mõttekohtki! Majoneesis kasutatakse mune ja seda tuleb hoida külmkapis.
  • Pähklipõhised õlid. Näiteks seesami- või pähkliõli pole rafineeritud, seega peab neid hoidma külmikus.
  • Ketšup. Avatud ketšupipudel peab edukalt vastu kuu aega ka kapiriiulil, kuid targem on seda hoida külmikus.
  • Sinep… mõnikord. Dijoni ja mädarõika-põhised sinepid peaksid käima külmkapis, aga teised peaksid edukalt ka soojemal temperatuuril hakkama saama.

Ära hoia külmkapis:

  • Sojakastet. Oled märganud, et restoranides on sojakaste laudadel? Sojakaste on fermenteeritud ja ei vaja külmikut.
  • Hot sauce. Äädikal tehtud vürtsikastmed püsivad riiulil kolm aastat ja neid ei pea hoidma jahedas.
  • Mesi. Mesi kristalliseerub ja seda on võimatu kasutada, kui see on olnud külmikus. Hoia seda eemal otsese päikesevalguse käest.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles