Kas kuninglikku perekonda adopteeritud laps võib saada kuningaks või kuningannaks?

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paul Grover/Daily Telegraph / PA Wire/PA Images

Kui kuningliku pere liige peaks adopteerima lapse, on adopteeritud järeltulijal tuleviku õigus kroonile?

Kuninglikul perel on terve hulk reegleid, mille järgi nad elama peavad. Need puudutavad nii lendamist, riiete kandmist, istumist ja veel pea kõiki eluvaldkondi. Ka lapsendamisega seotud reeglid on üheks neist.

Kuningliku elu ekspert Marlene Koenig vastab sellele lühidalt ja selgelt: ei. Kuninglikku perre adopteeritud lapsel pole kunagi trooni pärimise õigust. «Kuningliku pere liige ei adopteeri suure tõenäosusega last. Nad adopteerivad suurema tõenäosusega Kuldse Retriiveri,» kinnitab Koening.

Kõik krooniõiguslikud peavad olema kuninganna Sophia alanevad sugulased. Kuninganna Sophia pidi saama kuningannaks 1714. aastal, mil toonasel kuningannal Annel polnud sugulasi ning andis surres trooni oma nõbule Sophiale. Sophia suri aga paar kuud enne kuningannaks saamist ning valitsema sai hoopis Sophia vanim poeg, keda me teame kui kuningas George I. See välistab valitsemise õigusest adopteeritud lapsed, kirjutab Cosmopilitan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles