Kas šokolaadi tuleb hoida kapis või külmikus?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tomas Anderson / PantherMedia / Scanpix

Šokolaadi säilitamise kohta kindlaid eeskirju ei ole. Kui ühed eelistavad seda hoida köögikapis, siis teised hoopis külmkapis. Mida ütlevad selle kohta eksperdid?

On inimesi, kes panevad šokolaadi külmkappi seetõttu, et siis ei sula see ära ja on süües hamba all kõvem. Teised hoiavad seda toatemperatuuril just vastupidisel põhjusel, sest külmutamisel kaob ära maiustuse kreemjas konsistents. Lisaks võib olla, et külmkapis tekivad šokolaadi peale rasvaine külmumisest heledad laigud.

Uus-Meremaal asuvas Cadbury šokolaadivabrikus lisatakse šokolaadi sisse erilisi koostisaineid, mis ei lase sel palava ilma tõttu sulama hakata. Mujal ei ole seda nii hädasti vaja, sest harva läheb nõnda soojaks, et see suured šokolaadivarud ära rikuks, kirjutab Daily Mail.

Šokolaadiekspert Luke Owen Smith loeb aga maiasmokkadele sõnad peale, et isegi kuumalaine ajal ei tohiks šokolaadi külmkappi panna. Smithi selgitusel läheb šokolaad külmikus «tuimaks» ja selle maitse ei tule esile.

Kõige õigem on siiski šokolaadi hoida jahedas, kuivas ja pimedas kohas, sest väga madal temperatuur tempereerib seda samamoodi nagu väga kõrge temperatuur. Kui väljas on tõesti väga palav ilm ja šokolaad kipub sulama, soovitab ekspert see siiski suletud anumas külmikusse panna ja veidi aega enne söömist jälle toatemperatuurile tõsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles