Suhteekspert annab nõu: kuidas kuulsuste eeskujul sõbralikult lahku minna?

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Affleck ja Jennifer Garner
Ben Affleck ja Jennifer Garner Foto: Evan Agostini / AP / Scanpix

Lahkuminekud pole kunagi kerged, kuid kuulsuste puhul tundub uus tõusev trend olevat sõbralik suhte lõpetamine. Kuidas siis kuulsuste eeskujul ilma pahameeleta lahku minna?

Avalikkuse ees on rahumeelselt lahku läinud näiteks näitlejatepaar Jennifer Garner ja Ben Affleck ning muusikud Jennifer Lopez ja Marc Anthony, samuti armastatud näitlejanna Gwyneth Paltrow ja Coldplay solist Chris Martin.

Psühholoogiaprofessor ja suhteekspert doktor Wendy Walsh väidab, et armastavast suhtest ei ole võimalik täiesti ilma valuta väljuda. Küll aga võib suhtest väljuda rahu ja heasoovlikkusega.

Kuulsuste lahutusadvokaat Vikki Ziegler sõnab, et sõbralik lahkuminek toimub siis, kui mõlemad pooled suudavad üksteisega lugupidavalt suhelda, oma probleemid rahumeelselt lahendada ja teisele poolele meelega haiget tegemist vältida, kirjutab The Zoe Report. 

Suhteeksperdid sõnavad, et sõbralik lahkuminek nõuab järgmisi samme:

Eneseanalüüs – ükskõik kui väga sulle ei tundu, et lahkuminek on partneri süü, on väga oluline näha ka oma rolli ja hoida fookus sellel. «Sa pead ennast ja oma käitumist analüüsima, et aru saada, mida sina valesti tegid,» selgitab suhteekspert Tina Konkin. «Kui jääd kannataja rolli, on väga raske edasi liikuda. Eneseanalüüs on alati vastus, sest ükskõik, mis põhjusel te lahku läksite, võib vastasel juhul saada põhjuseks ka järgmises suhtes,» paneb ta südamele.

Lahusolek – kui sa tõesti tahad oma eksiga sõbraks jääda, ei saa see juhtuda kohe. 

Andestus – kui sa ei andesta oma partnerile ja ei leia moodust, kuidas lahkuminekust üle saada, jääb see sind kummitama ka edaspidistes suhetes. Andeks pead andma ka iseendale.

Oma emotsioonidega tegelemine – võtmesõnaks on oma emotsioonide lahkamine. Doktor Walsh soovitab seda teha päeviku vormis, sest päevikut pidades paneme oma emotsioonid paberile ja kirjutatut lugedes saame oma käitumist kõrvalt analüüsida.

Samuti on oluline aru saada, et suhted alati ei toimi. Seda on tähtis meeles pidada, et endale emotsionaalselt kalli inimese vastu selles keerulises protsessis võimalikult lahke olla. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles