95-aastase vanaema hukkamõistu kartval seenelisel mõõdeti rekordpromill

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Danil Roudenko/ddp images / Vida Press

Tšehhis, Ostravas on juhtunud hämmastav lugu – Bruntáli metsadesse eksinud seeneline, kes murdis jala, leiti ja viidi haiglasse, kus tal mõõdeti veres rekordiline alkoholisisaldus. Mees ise väidab, et jõi vaid poolteist õlut.

30-aastane mees jõudis haiglasse laupäeva pärastlõunal, kirjutab Prague Morning. Enda sõnul tuli ta metsast seenelt, komistas oksa taha ja väänas jala välja. Ortopeedilise kirurgi Jiří Stošeki sõnul lootis patsient, et vigastus pole väga tõsine ning ta saab esmaspäeval tööle minna. «Röntgen aga näitas, et tema pahkluus oli keeruline murd ja me pidime tegema operatsiooni,» selgitas arst.

Arstid uurisid ka, kas mees oli  joonud. «Ta tunnistas, et jõi pärast õnnetust poolteist õlut. Me leidsime aga, et tema vares oli 8,83 promilli alkoholi,» ütles Stošek.

Patsient viidi seejärel intensiivraviosakonda ja Krnovi haigla sisehaiguste osakonna juhataja Naděžda Mičudová ütles, et pole oma 33 seal töötatud aja jooksul kunagi midagi sellist kohanud. «Patsient suutis rääkida, ta polnud segaduses. Kliiniliselt paistis, nagu oleks ta kehas maksimaalselt kolm promilli,» imestab Mičudová. Doktorid paigaldasid tilguti, et mehe kehas tasakaal taastada.

Kaheksa tundi pärast esimeste proovide võtmist oli seenelise kehas ikka veel üle viie promilli alkoholi. «Meile öeldi, et mees oli sõpradega reedel joonud. Laupäeva hommikul jõi ta enne seenele minekut hommikusöögiks kaks õlut. Enne haiglasse minekut jõi ta päeva esimese toidukorra kõrvale – viil leiba ubadega – veel ühe õlle,» ütles Mičudová-

Kainenemiseks läks tal 24 tundi. Siis viidi läbi ka operatsioon ning mees pidi jääma veel mõneks päevaks arstide hoole alla, kuid lasi end varem haiglast välja kirjutada, et esmaspäeval tööle jõuda.

Seeneline ise ei ole nõustunud ajakirjanikega rääkima, kuna kadrab hukkamõistu. Kohe eriliselt kardab ta oma 95-aastase vanaema reaktsiooni, ütles haigla esindaja.

Tegemist on Tšehhis rekordilise promilliga. Ametlikult on juba 4,5promilline joove potentsiaalselt eluohtlik. Maailmarekord aga kuulub poolakale Andrzej W-le, kelle veres mõõdeti 12,3 promilli. Naiste samalaadne, mitte eriti uhkust äratav maailmarekord kuulub aga prantsuse naisele, kelle veres mõõdeti 11 promilli pärast Nanteses toimunud autoavariid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles