Kulmuekspert paljastab viis viga, mida kõik naised teevad

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püsimeik on riskantne.
Püsimeik on riskantne. Foto: Patrizio Martorana / PantherMedia / Scanpix

Naiste kulmuhooldustehnikad on viimase paarikümne aasta jooksul väga palju muutunud. Kuigi nüüd ei kitkuta oma kulme imepeenikeseks nagu 90ndatel, tehakse siiski kulmudega palju elementaarseid vigu, mis välimust rikuvad.

New Yorgist pärit kulmuekspert Sania Vucetaj väida Pure Wow’s, et suurem osa naistest teeb oma kulmudega vähemalt viis tüüpilist viga.

Sihitu kitkumine

Argipäeviti suuremaid tüükaid kulmupiirkonnast välja kitkudes ei saa ise aru, et midagi valesti teeks, kuid Vucetaj sõnul tuleks ka see tegevus jätta proffidele või siis enne kitkumist kulmukuju hoolsalt välja mõõta. Täida kulm pliiatsiga ära, et tugev sümmeetriline kulmukuju selgelt näha oleks. Alles siis kitku selle ümbert üksikud karvad ära, et vältida ülekitkumist ja ebaühtlast kulmupiiri.

Nahahooldustooted kulmude peal

Igasugu nahapuhastusvahendid, seerumid ja kreemid on küll nahale kasulikud, kuid võivad kulmudele ettearvamatult mõjuda. Vucetaj hoiatab, et nahahooldustooteid ei tohiks mitte kunagi kulmude peale lasta. Need tooted blokeerivad karvanääpsu, mille tagajärjel võivad karvad välja kukkuda ja mitte kunagi enam tagasi kasvada. Kulmueksperdi põhimõtte järgi tuleks kulme kohelda kui juukseid.

Suurenduspeegel

Vucetaj süüdistab kulmude ülekitkumises suurendavaid peegleid, mille tõttu hakkavad naised üle mõtlema ja lähevad liialt detailidesse. Tema sõnul võivad aga juba karv või kaks karva kulmukuju väga palju mõjutada, mistõttu tuleks ülekitkumisest igal juhul hoiduda. Samuti on riskantne kitkuda kulme väga ereda valguse käes ja peeglile liiga lähedal seistes. Nii kaotad perspektiivi ja ei jälgi kulmu üldkuju, nihutades piiri iga silmatorkava tüüka pärast liiga kaugele.

Liigne kärpimine

Kui kahtled, tee vähem. Pikkade kulmukarvade lühemaks lõikamine on ohtlik, sest sellega võib kergesti liiale minna. Väga lühikeseks kärbitud kulmukarvad teevad kulmud õhemaks, karvad võivad edasi kasvada keerdu ja minna koredamaks. Pigem kammi oma kulmud geeliga ülespoole nii, et need jääks kihiti paika. Nõnda tunduvad kulmud täidlasemad ja sulgjad.

Microblading

Tänapäeval on moes kulmuhooldusprotseduur microblading, mille puhul kulmud sisuliselt pähe tätoveeritakse ja nende pärast ei pea enam palju vaeva nägema. Vastupidiselt paljude teiste soovitusele ei julgusta Vucetaj naisi seda protseduuri ette võtma. Esiteks on suur risk saada omale vale kujuga kulmud, teiseks võivad need tõmbuda ajapikku siniseks, lillaks või roosaks. Kuna tätoveeritud kulmud kestavad kuni neli aastat, on see ränk risk, mida oma näoga ette võtta. Samuti tuleb kaaluda naha loomulikku vananemisprotsessi, mis tähendab, et silmalaud vajuvad allapoole ja kulme tuleks ajaga veidi tõsta. Turvalisem on täita oma kulme kulmupliiatsiga ja kulmukuju aeg-ajalt professionaali juures üle hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles