See levinud tegevus teeb su näonahale karuteene

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Närimiskumm on suu värskendamiseks hea abivahend, kuid sellega liialdamine ei pruugi su nahale hästi mõjuda.

White Swan Aesthetics ilukliiniku looja ja direktor Imogen Bexfield selgitab, et närimiskummiga liialdamine võib tekitada kortsukesi ja muuta lõuajoone teravamaks, kirjutab Glamour. 

Kuna harjumuspärased näoliigutused nagu naeratamine, silmade kissitamine ja kulmu kortsutamine jätavad ajapikku näole jäljed, ei ole närimiskummi liigne närimine neist erinev. 

«Närimiskumm soodustab lõualihaste tööd ja see võib ajapikku viia teravama lõuajooneni. Samuti võib liigne närimiskummi närimine soodustada ülemise huule piirkonnas joonekeste teket, mis viivad kortsudeni,» räägib Bexfield.

Doktor Uchenna tuletab meelde, et tegelikult ei tohiks närimiskummi närida kauem kui kümme minutit. «Närimiskumm on hea, et panna sülg tööle ja neutraliseerida suu pH-taset, kuid nätsu tuleks närida kõigest nii kaua kuni maitse kaob ehk siis umbes kümme minutit.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles