Seksuaalekspert: terve elu vaid ühe inimesega seksimine ei ole loomulik (4)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastuoluline seksuaalekspert ja kirjaneitsi Nadia Bokody, kes on üles astunud avaldustega, et eneserahuldamist tuleks koolis õpetada ning et ta ei suhtle enam sõbrannadega, kes jäävad rasedaks, on nüüd jaganud ka oma arvamus abielu kohta, mis tema sõnul on vaid idiootidele.

34-aastane Austraalia blogija Nadia Bokody ütleb, et haritud täiskasvanud, kes vabatahtlikult abielluvad, on rumalad, sest monogaamia lihtsalt «ei ole meie DNAs», edastab Metro.

Kuigi Bokody oli isegi peaaegu kümme aastat abielus, hoiatab ta nüüd teisi, et nad sama viga ei teeks. «Aina uuesti ühe ja sama inimesega seksimine ei ole loomulik,» ütleb ta. «Kui isiklikud arvamused kõrvale jätta, siis näitavad inimsuhete uuringud ülekaalukalt, et kui palju me ka proovime, me lihtsalt ei ole loodud selleks, et kogu elu ühe inimesega veeta.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sexpert life ✌️

A post shared by Nadia (@nadiabokody) on

Nadia Bokody meelest on inimesed küll võimelised looma tähendusrikkaid ja keerulisi suhteid, kuid pikaajaline truudus ei ole meie DNAs. Seevastu ei pea ta oma seisukohta ka petmise õigustamiseks ja tunnistab, et truudusetus on ülim reetmine, milles ta isegi süüdi on.

«Kuigi ma ei usu abielu institutsiooni, olen väga õnnelikus monogaamses suhtes. Ma ei pea vajalikuks seda paberil või kirikus ametlikult kinnitada, et see midagi tähendaks,» selgitab ta. «Ma olen väga armunud, aga ei pea õigeks teise inimese «omamise» ideed.»

Bokody sõnul on suurem tõenäosus lennuõnnetusse sattuda kui olla pikaajaliselt suhtes inimesega, kes ei hakka petma. Temale tekitab suurt vastumeelsust just abielu sotsiaalne konstruktsioon. «See ei sobi tänapäevaste väärtustega,» märgib ta. «Me kulutame kümneid tuhandeid, et öelda oma peredele, sõpradele ja inimestele, keda vaevu tunneme, et laseme teisel inimesel meid omada. Armastada ja hoida – ainuüksi see idee, et üks inimene võib olla teise oma, on arhailine jama.»

Seksiekspert tuletab meelde, et abieluvande andmine sai populaarseks aegadel, kui inimeste keskmine eluiga oli 30 aastat. Nüüd on see umbes 70 ehk rohkem kui kaks elu pikem. Bokody meelest oli tol ajal enda teise inimese meelevalda usaldamine «talutav ohverdus», kuid täna oleks seda kolm korda kauem teha puhas masohhism. Ta ei pea õigeks seda, et pruut kannab pulmas valget, mis sümboliseerib tema puhtust; et isa annab tütre üle, nagu tal oleks õigus oma tütre keha eest otsustada ning et siis naine lubab kõigi ees oma «uue omaniku» truu alluv olla. «Mõelge natuke järele, kui sügavalt ebanormaalne see on,» ütleb Bokody.

Ühtlasi paneb Nadia Bokody naistele südamele, et parem on olla vallaline või avatud suhtes kui aheldatuna toksilises või vägivaldses suhtes nagu tema ema. «Mulle tundus see alati nagu mingi haige karistus – vaadata, kuidas vägivaldne isa röövis mu ema elust aastaid. Kõike vaid seepärast, et ema oli end temale lubanud ja mingile paberile alla kirjutanud.»

Bokody toonitab, et tal ei ole midagi armastuse vastu, kuid abielu ei pea ta õigeks. Selle asemel tuleks inimestel rohkem tutvuda tänapäevaste suhtevormide nagu polügaamia, avatud abielu või pikaajalise vallaliseeluga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles