Vene karu Eesti kastmes

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Tihhonovi peakokatud Cacciatore on ainus restoran Moskvas, kus pakutakse vaid ulukimenüüd.
Vitali Tihhonovi peakokatud Cacciatore on ainus restoran Moskvas, kus pakutakse vaid ulukimenüüd. Foto: Erakogu

Eestist pärit peakokk Vitali Tihhonov pakkus sel neljapäeval Moskvas avatud uues restoranis Cacciatore (Jahimees) Vene pealinna eliidile ulukihõrgutisi.

Kui praeguse Venemaa poliitika ja ideoloogia täiesti kõrvale jätame, siis soovitakse seal, vähemalt Moskva eliidi seas, võimalikult lääne kõrgklassi sarnast elu. Ja selle juurde kuuluvad mõistagi ka tipptasemel restoranid.

See toobki jutu artikli pealkirja juurde: Vene karu Eesti kastmes. Veel mõni aasta tagasi sai Moskvas tõepoolest Vene karuliha kas just otseselt Eesti kastmes, kuid Eestist pärit koka valmistatuna küll. Seda serveeris meisterlikult 2004. aastal Tallinna teeninduskoolis kokapaberid saanud ja läbi Tallinna hotelliköökide, restorani Bonaparte ning Norra Knutholmeni tipprestorani Moskvasse jõudnud Vitali Tihhonov.

Oma uues, sel neljapäeval otse Moskva südames Vene peakiriku Lunastaja Kristuse katedraalist üle jõe avatud restoranis Cacciatore ei paku Tihhonov karuliha, ehkki eritellimusel oleks ka see võimalik. Restorani omanik Andrei Zaitsev ei ole nimelt karuliha austaja. Aga kõiki muid ulukihõrgutisi, alates kohapeal tehtud vorstidest ja pasteetidest kuni peente, kaua küpsetatud praadideni, pakutakse seal värskete lisanditega tipptasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles