Putinit mürgitamiskatses süüdistanud Vene pesumodelli võib oodata kohus

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Shapiro
Anna Shapiro Foto: Kuvatõmmis

Venemaa pesumodell on tulnud lagedale sensatsioonilise süüdistusega: väidetavalt tahtis Venemaa president Putin naist mürgitada, kui too Salisburys restoranis Prezzo õhtustas.

30-aastane Anna Shapiro usub, et just tema on järjekordne Salisbury mürgitamisvandenõu ohver. Ta väitis teisipäeva õhtul: «Putin tahab, et ma sureksin.»

Anna ja tema vastne abikaasa, 42-aastane Alex King jäid pärast õhtusööki väga haigeks. Nende pühapäevaõhtune menüü koosnes pitsast, huntahvenast, köögiviljadest ja kartulitest. Juba õhtusöögi ajal hakkas Alex end halvasti tundma ning tormas tualetti, kus ta leiti põrandalt. Anna sõnul tuli mehe suust vahtu ja paistis, nagu tal oleks krambihoog. Seejärel hakkas ka Annal halb, ta kukkus kokku ning paar koos ettekandjaga viidi Salisbury haiglasse.

Vahejuhtum aga põhjustas Novitšoki-mürgituste taustal laiapõhjalise häire ning restoran, mis asub lähedal kohale, kus enne kokku kukkumist oli einestanud endine Vene spioon Sergei Skripal tütrega, suleti.

Anna usub, et on sattunud sihtmärgiks, kuna tema isa oli Putini kõrge astme sõjaväeohvitser. Teisipäeva õhtul aga teatas Wiltshire’i politsei, et paar ei puutunud kokku närvimürgi Novitšokiga ja nende haigust ei uurita kui kahtlast.

Anna aga seda ei usu ning oma sõnul põgenes ta Londonisse pärast tapmisähvarduste saamist, kuna on Putini-vastane. «Venemaa on võimeline kõigeks. Ma olen kindel, et venelased usuvad mind olevat Suurbritannia spioon.»

Nüüd on aga päevavalgele tulnud tõendid, mis võivad viidata, et kogu lugu on väljamõeldis. Lisaks on King süüdimõistetud seksuaalkurjategija ning teada-tuntud petis. Restoran Prezzo, mis oli kolm päeva vahejuhtumi tõttu suletud ja kandis tuhandeid eurosid kahju, kaalub anonüümseks jääda soovivate allikate sõnul paari kohtusse kaebamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles