Video: südantlõhestav hetk, kui ema annab vastsündinu üle internetis kohatud võõrale

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inna Petrova klammerdub oma üheksapäevase tütre külge. Noor ema kõnnib närviliselt Omski lennujaamas, tundub, nagu püüaks ta meeleheitlikult võtta viimast veel neist hetkedest, mil tema tilluke tütar on temaga. Ta keerab selja naisele, kellega on siia kohtuma tulnud – kuid seda vaid selleks, et viimast korda oma tütart suudelda. Seejärel annab ta beebi üle.

Seda südantlõhestavat stseeni võib näha politsei avalikustatud turvakaamerasalvestiselt. 25-aastane Inna Petrova elab äärmises vaesuses ning oli nõus oma beebi ära andma vähem kui 40 euro eest. Peterburist Omski lennanud 43-aastane Natalja Ždanova kasutab lennule pääsemiseks võltsitud sünnitunnistust, mis kinnitab, et pisibeebi on tema oma.

Inna ja Natalja kohtusid internetis. Natalja soovis meeleheitlikult veel olla ema – tema täiskasvanud poeg oli kodust lahkunud ning kuigi nende peres kasvab ka adopteeritud tütar, ei olnud see piisav. «Mina ja mu abikaasa sooviksime väga saada beebit vanuses 0-3 kuud,» kirjutas Natalja internetis. «Kõik adopteerimispaberid on ette valmistatud. Tüdrukud, kullakesed, palun aidake!»

Inna rasestus pärast lühisuhet ning elas kodus pideva vaimse vägivalla all – tema ema ja õde tahtsid, et Inna teeks aborti ning kui naine keeldus, toimus pidev ajupesu, et Inna lapsest loobuks. Lapse isa küll teadis rasedusest, kuid tal polnud plaaniski naist toetada ning Innal ei õnnestunud ka tööd leida. Kui ta nägi Natalja kuulutust, vastas ta kirjaga: «Tere, ma soovin, et mu tütar adopteeritakse. Palun tehke seda, mul ei ole võimalik teda ise üles kasvatada.» Natalja saadetud 3000 rubla olid mõeldud katma mähkmekulusid.

Praegu on mõlemad naised vahi all ja neid kahtlustatakse inimakaubanduses. Venemaa seaduste kohaselt võib neid ees oodata kuni kümneaastane vangistus. Omski prokuröri Vassili Gumenjuki sõnul leidsid uurimises Inna väited kinnitust. «Lapse bioloogiline ema elas tillukeses korteris koos ema ja õega. Mõlemad olid beebi vastu ja avaldasid tulevasele emale suurt psühholoogilist survet. Nii otsustas ta lapse ära anda Peterburist pärit õpetajale.»

Inna tõdeb, et oli last ära andes hüsteerias. «See oli nii raske!» Naine tõdeb, et kahetseb tehtut väga ning teeks kõik, kui saaks vaid ajalugu muuta.

Naised on praegu koduarrestis ja ootavad uurimise lõppu, kirjutab Metro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles