Haruldase haigusega naine on end juba 20 aastat iga päev meikinud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yolanda Flores, 41.
Yolanda Flores, 41. Foto: SWNS.com / Scanpix

41-aastane Yolanda Flores näeb välja nagu Cruella de Vil, sest haruldase haiguse tõttu on tema peas suur pigmendita salk. Vitiliigo tõttu on naisel ka nahal laigud, kuid neid peidab ta hoolega paksu jumestuse alla.

Yolandal lõi vitiliigo välja 14-aastaselt, kui ta juuksed läksid ühest kohast täiesti halliks. Nüüdseks on ka pool tema näost laiguline, kuid sellel ei lase ta välja paista. Nimelt on Yolanda juba 1995. aastast end iga päev meikinud, sest ta ei salli seda, kui inimesed teda vaatama jäävad, kirjutab Daily Mail.

Ettekandjana töötav naine saab ainuüksi oma juuste pärast väga palju tähelepanu. Tema sõnul kommenteerib päevas umbes kolm klienti ta juuste erilist värvi ja sageli mainitakse, et ta näeb välja kas nagu Disney tegelane Cruella de Vil või X-Meni kangelanna Storm.

Yolanda Flores, 41.
Yolanda Flores, 41. Foto: SWNS.com / Scanpix

«Mulle ei meeldi see, kui inimesed hakkavad mulle igasugu küsimusi esitama või tahavad teada, kas ma olen haige ja nakkusohtlik. Mulle tundub, et ma hirmutan väikeseid lapsi, kes vaatavad mind nagu koletist,» kurdab ta.

Ilma meigita ei julge Yolanda enam kodust välja minna seetõttu, et teda lapsena palju noriti ja kiusati. Kuigi tal on kaks last, elab ta üksi, sest on nõnda ebakindel, et ei talu seda, kui teda vaadatakse.

Yolanda Flores, 41.
Yolanda Flores, 41. Foto: SWNS.com / Scanpix

«Kui ma jõuan koju ja oma näo ära puhastan, siis vaatan end peeglist ja see teeb ikka haiget. Vahel lepin endaga, kuid ma pean ikkagi endaga iga päev vaeva nägema ja pingutama, et olla positiivne.»

Yolandal on aidanud enesekindlust tõsta sotsiaalmeedia. «Kui ma katan oma näo meigiga, siis arvavad inimesed, et ma olen oma juuksed ise selliseks värvinud ja nad ei küsi midagi mu tervise kohta. See teeb elu minu jaoks lihtsamaks,» tunnistab ta.

Instagrami kaudu on Yolanda kohanud paljusid teisi vitiliigoga inimesi ja see on mõjunud talle lohutavalt. Tänu sellele on ta julgenud postitada ka meigivideoid, kus näitab, kuidas laike nahal meigiga peita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles