Dermatoloog: huulte koorimine on väga halb mõte

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Lõhenevate ja ketendavate huulte hooldamiseks on enamasti soovitatud huuli õrnalt koorida, et surnud nahatükikestest kergemini lahti saada. Dr Dennis Gross on aga teist meelt ja ütleb, et seda ei tohiks teha.

Dermatoloog dr Dennis Gross on hinnatud spetsialist, kelle arvamust tasub kuulata. Kuigi huulte koorimine teeb need kiirelt puhtaks ja pehmeks, võivad sel olla ettenägematud tagajärjed, kirjutab Pure Wow.

Nimelt on arsti sõnul huulte nahk niivõrd õrn ja õhuke (umbes vaid kolmandik ülejäänud näonaha paksusest), et koorimine vaid kahjustab seda. Huulenahas ei ole rasunäärmeid, mis niiskust kinni hoiaksid. Huuli koorides hõõrud neil pealmise kaitsekihi maha, teed oma huuled kuivemaks ja sead need edasiste kahjustuste suhtes veelgi suuremasse ohtu.

Kuidas siis nahakestendusest lahti saada? Lõhenenud huulte raviks tuleb neid jätkuvalt niisutada mõne toitva huulehooldusvahendiga. Otsi toodet, mis sisaldaks naatriumhüaluronaati. See imendub kiiresti, silub huuli ja hoiab niiskust huulenahas kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles