Loe, mis nippidega hoiab blogija Fitloora näonaha puhtana

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eucerin

Kas teadsid, et vale näopesugeeli kasutades võid aknet hoopis hullemaks teha? Kummikommidega liialdamine ei mõju hästi sinu näonahale ning telefoniekraan on kuidagi seotud näonahaga? Siin on viis nippi Fitlooralt, kuidas hoida näonahk vistrikest vabana.

  • NÄOPESU RUTIIN

Põhikooli ajal, kui hakkasin võitlema aknega, mõistsin, et näo pesemine ei peaks piirduma ainult veega. Esmalt proovisin looduslike seepidega hoida näonaha puhtana, kuid tihti võib neil olla kuivatav toime nahale ja ei pruugi sobida iga nahatüübiga. Hiljem katsetasin ka toidupoodides müügil olevaid näopesugeele ja -tooteid, kuid need ärritasid minu nahka ning tegid akne hullemaks. Panin endale aja nahaarsti juurde, kes soovitas kasutada punnide jaoks eraldi kreemi ning igal hommikul ja õhtul puhastada nägu Eucerini näopesugeeliga. Tegemist on apteegisarja tootega, mis tähendab, et esimest korda olin leidnud omale toote, mis ei ärrita, kuivata ega tee aknet hullemaks. Jah, paljud tooted, mis peaks “puhastama ja aitama vistrikega võidelda” võivad teha olukorra hoopis hullemaks.

Foto: Eucerin
  • TOITUMINE

Üks tegur, mis võib aknet ägestada, on just toitumine. Selleks, et toit tekitaks vistrikke, ei pea sugugi olema allergia või toidutalumatus. Proovi vältida töödeldud toite, mis sisaldavad palju rasvu/suhkruid/soola nagu näiteks krõpsud, kommid, pitsad ja süüa rohkelt töötlemata toite nagu näiteks puu- ja juurvilju ja ära unusta vett juua. Mina olen tähele pannud, et minu näonahale mõjuvad kõige halvemini kummikommid, alkohol ja piimatooted.

Foto: Eucerin
  • PUHTUS

Paljud ei mõtle sellele, et mustade näppudega vistrike pigistamine või üleüldse näo katsumine võib mõjuda näonahale väga halvasti. Kui ma võitlesin aknega, siis ei lasnud kellelgi oma nägu katsuda ja lõpetasin ka ise koolitunnis näoga vastu käe nõjatumise või näiteks näo/silmade  hõõrumise, kui olin väsinud. Kui kavatsed vistrikke pigistada, siis alati kasuta midagi sõrmede ümber, et küünte või sõrmeotste kaudu ei satuks rohkem mustust nahale.

  • PADJAPÜÜRID JA TELEFONIEKRAANID

Kui see punkt tundub sulle segane, siis kohe selgitan. Avastasin, et mulle tekivad punnid ainult ühele poole nägu ja selle põhjuseks oli padjapüür ning minu nutitelefon. Kui su näonahk on 8 tundi materjali vastas, mis ei ole puhas, siis on see paratamatult soodne vistrike tekkeks. Vaheta padjapüüri vähemalt korra nädalas ja proovi magades nägu padja sisse mitte suruda. Lisaks proovi veenduda, et telefoniga rääkides ei hoia ekraani vastu näonahka, sest nutitelefonide ekraanid on täis pisikuid, mis ei peaks jõudma sinu näole. 

  • MEIKIMINE

Kuigi tänapäeval on väga trendikas meikides panna näonahale mitu kihti kreeme, bronzerit, highlighterit ja mida kõike veel (kutsutakse cake’imiseks), siis tuleks mõista, kuidas see näonahale mõjub. Mina kasutan CC kreemi jumestuseks, mis on õrna katvusega ja samuti apteegisarjast, et oleks võimalikult hea näonahale. Lisaks vältida meigi kandmist kodus olles ja teha meigivabu päevi, et näonahk saaks hingata.

Foto: Eucerin

Loodan, et leidsid siit midagi uut ja kasutad ka mõnda nippi tulevikus!

Fitloora: https://www.instagram.com/looraxo/

Copy
Tagasi üles