Beckhami eratreener paljastab naiste 3 põhilist viga jõusaalis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Leung Cho Pan / PantherMedia / Leung Cho Pan

David Beckhami endine eratreener Shona Vertue toob välja kolm põhilist viga, mida naised jõusaalis trenni tehes teevad. Kas ka sina teed mõnda neist?

1. Ei tõsta suuri raskuseid

Kuigi on tõestatud füüsiline kasu raskuste tõstmisel naiste puhul, rõhutab Vertue ka psühholoogilist kasu ning selgitab, et liiga vähe naisi kasutavad raskuseid maksimaalselt ära. «Naised tihti tõstavad liiga väikeseid roosasid hantleid, mis on naeruväärne. Oled sa kunagi tõstnud naise käekotti?» arutleb ta, et naised kannavad igapäevaselt palju suuremaid raskusi kui mehed, «Me vajame jõudu, et tassida ühe käe otsas last ja arvutit teise.»

2. Raiskad aega ühe koha peale

Piisab sellest, kui googeldada «kuidas saada kõhulihased» ning meile müüakse müüti, et saame lihtsate harjutustega kivikõvad kõhulihased. Treeneri sõnul pole võimalik treenida vaid ühte kohta. Peame mõtlema oma kehale tervikuna ning harjutused peaksid hõlmama ernevaid lihasgruppe. Nii treenime kogu keha kiiremini.

3. Võtad nõu mittekvalifitseeritud inimestelt

Tänu sotsiaalmeediale ja nutitelefonidele peab iga teine end tervise- ja treenigu spetsialistiks. Instagram võib olla kasulik, et ehitada enda personaalset brändi, kuid enamus ajast, kui jälgime kellegi teise treeningrutiini, teeme seda valesti. Mitte ainult ei ole oht endale viga teha, aga harjutuste valesti tegemine võib mõjutada keha üldiselt ning treenida valesid lihaseid.

Allikas: Independent

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles