Aeg armastada oma punnkõhukest

Sigrid Kõiv
, Arteri juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyonce (vasakul) tänavu aprillis Coachella muusika- ja kunstifestivalil Californias: lauljatar ütles Voguele, et ei kiirusta oma fupat kaotama.
Beyonce (vasakul) tänavu aprillis Coachella muusika- ja kunstifestivalil Californias: lauljatar ütles Voguele, et ei kiirusta oma fupat kaotama. Foto: Frank Micelotta/Picturegroup/sipa Usa

Kuulsused on fashionista'de maailmast päris ellu toonud mitu asja, mida varem maitsetuks või vähemalt kinnikatmist nõudvaks peeti. Nii tõid õed Kardashianid näo kontuurimise iga veidigi pehmepõselisema kaunitari iluarsenali, Jennifer Lopez õpetas meid lopsakatest puusadest lugu pidama ning ridamisi naisräppareid on kinnitanud: kõik, mis läigib, kõlbab ka kanda. Järgmine moeröögatus peitub lühendi fupa taga, ja tänulikud peame olema Beyoncele.

Fupa tuleb inglisekeelsest väljendist fat upper pubic area. Eesti keelde võiks selle tõlkida kui punnkõhukese. See ei tähenda, et nüüd peaksid iludused vöökoha jämedaks sööma. Moodi tuleb see punnis alakõhuke, mida üldiselt seostatakse vähese treenituse ja piisava hulga keharasva olemasoluga.

Fupa-hullus plahvatas augustis, kui lauljatar Beyonce USA Vogue’ septembrinumbris kaanestaarina rääkis, kuidas ta õppis armastama oma rasedusejärgset kurvikat keha, eriti ümarat kõhukest, mis jäi meenutama kaksikute sündi eelmise aasta suvel. «Ma aktsepteerisin oma keha sellisena, nagu see tahab olla,» rääkis lauljatar, «mina ja mu väike fupa oleme kokku loodud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles