Mida pead teadma kui teed silmade laserprotseduuri 20ndates ja 30ndates?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KSA Silmakeskus

Silmade laserprotseduuri peamine eesmärk on tõsta inimese elukvaliteeti. 20-30 eluaastatel oma silmad korda tehes saad nautida prillivaba elu kauem, kuid on ka teatud nüansid, millega tuleb arvestada. Mis need on?

KSA Silmakeskuse asutaja ja arst dr Ants Haavel soovitab protseduuriga oodata umbes 22-eluaastani, sest just nii kaua areneb meie aju, mille osa ka silmad on. “Protseduuri on võimalik teha ka varem, kui väga vaja,” ütleb ta ja toob näiteid lennukoolidesse minejatest, profispordiga tegelejatest või modellidest. Neil ja paljudel teistelgi noortel on tarvis teravat nägemist ja korras silmi juba enne soovitud ajani ootamist. Kui uuringutulemused on korras ja optometrist või arst mingeid riske ei taju, siis saab laserprotseduur tehtud.

Silmas pidades noorte inimeste kiiret elutempot, tuleb arvestada prillidest vabanemisel sellega, et nii enne Flow 2.0 silmauuringut kui ka laserprotseduuri peab olema 10 päeva ilma kontaktläätsedeta ja samuti tuleb võtta pärast protseduuri nädal rahulikuks taastumiseks. Seetõttu on mõistlik ajastada silmade korda tegemist näiteks puhkusele või perioodile, mil elutempo on rahulikum.

Miks aga seda kõikidele nii varakult ei tehta?

Soovitus oodata 22-eluaastani tuleneb silma arengust lähtuvalt. Dr Haavel selgitab, et silm areneb pidevalt ja seoses sellega muutub ka nägemisteravus ehk miinuse tugevus. 22.-23. eluaastaks on silma areng stabiliseerunud ja siis on protseduuril kõige püsivamad tulemused. “Protseduuri tegemine ajal, mil silma areng ei ole veel seisma jäänud võib kaasa tuua olukorra, kus väike miinus tuleb paari aasta pärast tagasi,” ütleb dr Haavel.

Nägemisuuringutel käimine on aga väga kasulik ja igati oodatud tegevus, sest mida rohkem on optometristil kliendi silmadest andmeid, seda parem on ülevaade. “Kes vähegi saab, võib kanda kontaktläätsesid, kui silmad veel kannatavad neid. Siis on kergem oodata miinuse stabiliseerumist,” soovitab arst.

Foto: KSA Silmakeskus

Enne lapsi silmad korda

Tuhanded naised on KSA Silmakeskuses enne laste saamist teinud oma silmad korda. See on suurepärane ja kaval “plaan”, sest raseduse ja ka imetamise ajal laserprotseduuri teha ei saa. Beebiga olles on aga teravat nägemist väga vaja ja prillid või kontaktläätsed võivad elu teha oluliselt tüütumaks. Näiteks öösiti lapsega tegelemine või hommikuti ärkamine on hea nägemisega kergem ja kui laps hakkab haaramist õppima ja harjutama, siis ei pea muretsema prillide katkiminemise pärast.

“Kui ei jõua enne rasedaks jäämist silmad korda teha, siis on minu soovitus kaks aastat rahulikult imetada ja siis, kui paar kuud pole enam rinnaga toitnud, saab uuesti laserprotseduurile mõelda. Selleks ajaks on hormoonid tasakaalustunud ja uuringud annavad silmade seisukorrast korraliku pildi,” ütleb dr Ants Haavel. Raseduse või imetamise ajal ei saa protseduuri teha, sest silm on hormoonide tõttu muutuses ja võib kaasa tuua nägemisteravuse muutust.

Vanasti oli liikvel ka müüt, et enne laste saamist just ei tohi silmadega opile minna, kuid enam see ei kehti. Dr Haavel ütleb, et nende keskusest läbi käinud tuhandete naiste seas pole sünnitanutele tehtavate kordusprotseduuride arv teistega võrreldes suurem. “Me ei näe sellist seaduspära, et sünnitamine teeks nägemise viletsamaks.”

Parim aeg laserprotseduuriks

Üldiselt on inimesed 20-30 aastaselt terved ja liikuvad, vitaalsed ja positiivsed ning kõik see mõjutab ka taastumise kiirust ehk selles vanuses on laserprotseduurist taastumine kiirem ja kergem.

Lisaks on eeliseks ka see, et tehes protseduuri 20-30ndates, võid säästa arvestatava summa oma rahast. Vaatame näitena 22-aastast Mari, kes kannab prille ja kontaktläätsesid. Kuus kulub Maril keskmiselt 16€ kontaktläätsedele ja aastas 100€ prillidele. See tähendab, et laserprotseduur kui investeering tasub ennast 8 aastaga. Juhul kui Mari jääb kontaktläätsede ja prillide kandmise juurde ja kasutab neid kuni 50-eluaastani, on tema kulud prillidele ja läätsedele 3,5 korda kõrgemad kui laserprotseduuri hind. Ehk lihtne arvutus näitab, et kuigi laserprotseduuri maksumus võib tunduda esialgu hirmutav, siis pikemas perspektiivis on see ühekordne väljaminek tunduvalt odavam kui prillide ja kontaktläätsede kasutamine.

Nii et kokkuvõttes on 20ndates ja 30ndates laserprotseduuri tegemiseks parim aeg! Nii saad maksimaalselt kaua nautida selget nägemist, vabadust ja kõrgemat elukvaliteeti, reisida mööda maailma ja tegeleda ükskõik, millise spordialaga.

Kui soovid teada, kas oled Flow 2.0 laserprotseduuriks sobilik, siis registreeri end soodushinnaga Flow 2.0 silmauuringule SIIN.

Copy
Tagasi üles