Kas tead: kui kaua kestavad erinevad toidud külmkapis söödavana?

jaga E-post prindi artikkel saada vihje loe ja lisa kommentaare

FOTO: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Kui kaua maksab sügavkülmas hoiustatud toitu üles soojendada ning mis hetkel peaksid selle pigem prügikasti viskama?

Toitumisspetsialist doktor Joanna McMillan sõnul on ideaalsed külmutamise toidud pasta- ja riisiroad, mida võib sügavkülmas hoiustada kuni kaks kuud. Lisaks soovitab doktor sügavkülma pista pähkleid, mis aitaks neid häid vahepalasid kauem hoiustada. Pähkleid saab sügavkülmas hoida kuni aasta, kirjutab DailyMail. Ilmselt kõige üllatavam toiduaine, mida toitumisnõustaja soovitab külma panna, on jahu. Õhukindlas pakendis püsib jahu külmas värskena kuni kaks aastat.

Siin on kõige levinumad toidud, mida sügavkülmas hoiustatakse:

  • Peekon ja vorst, 1-2 kuud
  • Pajaroad, 3 kuud
  • Sink, 1-2 kuud
  • Küpsetamata praeliha või karbonaad, 4-12 kuud
  • Küpsetamata hakkliha, 3-4 kuud
  • Küpsetatud liha, 2-3 kuud
  • Küpsetamata linnuliha osad, 9 kuud
Tagasi üles