6 puu- ja köögivilja, mis ei mõju vöökohale hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sebastian Duda / PantherMedia / Scanpix

Uuringud on näidanud, et hoolimata nende kasulikkusest, on mõned puu- ja köögiviljad, mis ei mõju meie vööümbermõõdule hästi. 

1. Oad ja läätsed

Nad sisaldavad palju valku ja annavad ka palju energiat. Üks tassitäis läätsesid sisaldab 227 kalorit, võrreldes brokoliga, milles on vaid 31 kalorit. Kui pead dieeti, tasub kaunviljade suhtes olla tagasihoidlik.

2. Mais

Maisil on kõrge glükeemiline indeks, mis tähendab, et temas sisalduvad süsivesikud imenduvad väga kiiresti ja tõstavad veresuhkrut, kuid üsna pea on kõht jälle tühi.

3. Kartulid

Dieedipidajatele on kartul üks köögiviljadest, mida tuleks tarbida väga väikestes kogustes. Sisaldades palju tärklist ja süsivesikuid, võib kartuliga liialdamine aidata kaasa kaalutõusule. Kartulile heaks alternatiiviks on brokoli, mis sisaldab rohkem C-vitamiini ja vähem kaloreid või maguskartul ehk bataat.

4. Avokaado

Armastatud kreemine avokaado on väga kalorirohke, ühes viljas on keskmiselt 332 kalorit. Kui jälgid väga täpselt kaloreid, tasub avokaado kõrvale jätta. 

5. Kuivatatud puuviljad

Kuivatatud puuviljad sisaldavad palju rohkem kaloreid kui värsked, nii et lisades isegi väikese peotäie neid vilju oma müslile või jogurtisse, võid tarbida palju suurema koguse kaloreid kui arvad.

6. Granadill

Magusamad puuviljad sisaldavad tavaliselt ka rohkem suhkrut, mis tõstab omakorda kiiresti veresuhkrut ja tekitab üsna pea jälle näljatunde.
 

Allikas: BT Lifestyle

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles