Tänapäeva superema: ultrasportlane jooksis Mont Blancil, imetades kolmekuust poega

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultrasportlane Sophie Power on tänapäeva superema
Ultrasportlane Sophie Power on tänapäeva superema Foto: Alexis Berg / Strava

Sophie Power kannab oma perekonnanime uhkusega. Kolmekuuse poja Cormaci ema läbis Mont Blancil 170 kilomeetri pikkuse mägiraja, peatudes tihti ka selleks, et rinnapiima välja pumbata. Pärast 16-tunnist jooksmist sai ta oma käte vahele ka pisipoja, vahendab AFP.

36-aastane Power läbis Itaalia, Prantsusmaa ja Šveitsi aladel kulgeva  teekonna 43 tunniga. Tema eesmärk oli anda imetavatele naistele sõnum – te olete kõigeks võimelised.

«Andsin Cormacile stardijoonel rinda ja edasi sai ta süüa tänu sellele, et minu abikaasa oli abipunktidesse toonud rinnapumbad. Nii sai ta pojale enne Courmayeuri punkti piima viia,» selgitas Power oma ettevõtmist.

«Ma olin agoonias! Cormac tahab iga kolme tunni tagant süüa, mul läks temani jõudmise 16 tundi aega,» selgitas Power. «Mul oli nii hea meel, et ta oli näljane!»

Siiski tunnistas ta, et hoidis end varude hoidmise nimel tagasi. «Tavaliselt oleks ma joogipunktidest ja abipunktidest pikemalt mõtlemata kiiresti läbi jooksnud, ent nüüd hoidsin end tagasi, et mul ja Cormacil oleks piisavalt toitu ning puhkasin.» 

Finišijoone ületas ta koos oma kahe pojaga. 

Mont Blanci võistlusele niisama igaüks ei pääse. Power on ka varemgi soovinud seal osaleda, ent siis oli ta rase. Tema sõnul koheldakse rasedust kui haigust ning seepärast ta pisipoja nimel sellise teekonna kaasa võttiski.

«Raseduse ajal tundsin, et mul soovitati jalad seinale visata ning paksuks minna. See ei ole emaduseks valmistumise parim viis – terve ja tugev olemine on väga tähtis,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles