Revolutsioon moemaailmas: Londoni moenädal tõotab olla karusnahavaba

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PETA aktivistid tänavu Londoni moenädala alguses julgustamas möödakäijaid mitte karusnahka kandma.
PETA aktivistid tänavu Londoni moenädala alguses julgustamas möödakäijaid mitte karusnahka kandma. Foto: Yui Mok / PA Wire/ PA Images / Scanpix

Käes on moemaailma jaoks revolutsiooniline hetk. Üks selle tööstuse suurimaid ja olulisemaid moenädaid on ametlikult kinnitanud olla karusnahavaba. 

Londoni moenädal on esimene suurimatest moenädalatest, kes on sel aastal ametlikult vandunud olla karusnahavaba.

Briti Moenõukogu viis osalevate disainerite seas läbi küsitluse, uurides  mitmed neist plaanivad oma kollektsioonides karusnahka kasutada. 2016. aastal hoidusid karusnahast 25 disainerit, seevastu eelmisel aastal oli karusnahka vältivate disainerite arv juba suurem kui 250.

Kuna sel aastal selgus, et ükski ametlikus ajakavas olevatest disaineritest karusnahka ei kasuta, lubas Londoni moenädal karusnaha täielikult kõrvale jätta, kirjutab The Guardian.

Briti Moenõukogu tegevjuht Caroline Rush kinnitab selle otsuse olulisust. «100 protsenti karusnahavaba moenädal tõstab jõuliselt fookusesse viimaste aastate trendi leida karusnahale üha rohkem alternatiive,» selgitab Rush.

Üks paljudest brändidest, kes on loobunud karusnaha kasutamisest, on brittide endi armastatud Burberry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles