Ilona Leib: lapsevanem on logistik? (1)

Ilona Leib
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastasel lapsel ei ole vajadust olla sotsiaalses suhtes teiste üheaastastega.
Aastasel lapsel ei ole vajadust olla sotsiaalses suhtes teiste üheaastastega. Foto: Pavel Losevsky/Panthermedia/Pavel Losevsky

«Olen nii kurnatud ja tüdinud sellest, et oma kaht last iga päev õigeks ajaks trenni ja laulustuudiosse ja siis jälle tagasi lasteaeda vedada. Kui päeva graafikukohane lastevedu tehtud, pole meil mehega enam jaksu, et koos lastega päev rahulikult läbi arutada,» räägib mu sõbranna.

«Tehnilise soorituse suudame kahe vanemaga hädavaevu ära teha, aga pärast seda ei suuda me enam pakkuda ei endale ega lastele seda kvaliteetaega, mida kõik soovitavad iga päev perega koos veeta.»

Stress ei tule ainult kahe aktiivse mürsiku kella peale sõidutamisest ülesküntud ja ümbersuunatud Tallinnas. Lisandub süütunne, et peaaegu iga päev kaotab sõbranna kuni paar tundi tööajast ja see sunnib teda kaotatud aega mõne järjekordse ringi ukse taga või õhtuti tasa tegema. Samas vasardab tal üha sagedamini peas mõte, et tegelikult oleks vaja lapsi ka keeleliselt arendada ja et kui ta neid lasteaiaealisena inglise keelt õppima ei pane, võib hiljem tekkida tõrkeid väljavalitud kooli pääsemisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles