Üllatav uuring: just selles vanuses oled kõige enesekindlam

Liisbet Saue
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arne Trautmann / PantherMedia / Scanpix

Kuigi enesekindlus on elu jooksul muutuv, selgus üllatavast uuringust, et kõige paremini tunnevad inimesed end just selles eas. 

Hiljuti avaldatud uuringust selgus, et nagu paljud asjad elus tulevad vanusega, nii kasvab ka enesekindlus ajaga. Psychological Bulletini andmetel peaks inimene ennast kõige enesekindlamalt tundma 60-aastaselt.

Uuringust tuli välja, et erinevates vanuseetappides on enesekindluse muutumist hästi näha. Enesekindlus hakkab kasvama varajases koolieas, tõuseb noorukieas, suureneb märgatavalt noores täiskasvanueas ja saavutab siis kõrgpunkti umbes 60-aastaselt, vahendab Bustle.

Enesekindlus on oluline, sest ta mõjutab meie suhteid, edukust nii koolis kui tööl ja avaldab mõju ka meie füüsilisele ja vaimsele tervisele.

Kuna elu on täis tõuse ja mõõnu, ei ole põhjust muretseda, et tunned ennast enesekindlana alles oma 60. sünnipäeval. Elukogemused kasvatavad meid ja tõstavad samal ajal ka meie enesekindlust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles