Tom Valsberg: kõik jõuaksid eneseotsinguteni, kui endale selleks aja võtaksid

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Valsberg Viru Folgil
Toomas Valsberg Viru Folgil Foto: www.virufolk.ee

Ansambli Indigolapsed maailmarändurist laulukirjutaja Tom Valsberg soovib, et Eesti inimesed jõuaksid selleni, mida nad südames tahavad ja tegemisteni, mis neile tõeliselt korda lähevad, kirjutab Agnes Männiste portaalis bioneer.ee.

Valsberg tõi portaalile antud intervjuus välja, et kuna suurel osal Eesti rahvast on võlad kaelas, ei jõua nad eneseotsinguteni, kuigi jõuaksid, kui endale lihtsalt selleks aja võtaksid.

Tom tunnistas, et kui kõik tema asjad maha müüa, ei saaks selle raha eest midagi, ometi on tal alati piisavalt raha ning lisaks enda sees kapital, mis võimaldab paljutki luua.

Iga kord, kui tal hakkab Eestis «juhe kokku minema», sõidab Tom paariks kuuks Eestist ära - niimoodi reisides saab mehe sõnul elada mitu elu ühes elus, lisaks on reisidelt tulles tal alati uusi ideid.

Ehkki peamiseks takistuseks peetakse tavaliselt raha, pole reisimine Tomi sõnul tegelikult kallis - kui töötada pool aastat Eestis, saavat järgmise poole aastast rahulikult Tais või Indias ära elada ning kõik kulud kokku koos reisiga tulevad odavamad, kui üürida siin korterit ja osta süüa.

Tomi soovitused:

  • võta endale aega, et saada aru, mida sa tahad; mida sa teeksid siis, kui sa ei peaks raha pärast muretsema - võta kohe see risk ja proovi seda teha
  • ära tee kellelegi liiga ja ära valeta - me luiskame iga päev, jättes probleemide vältimiseks asjad ütlemata; aus olemise asemel proovime teha kompromisse
  • kui su süda on lõpuni avatud, ei saa keegi sind rünnata - tuleb valida inimesi, kellega suhtled
  • kui soovid kiiresti areneda, jookse ainult nendega, kes jooksevad sinust kiiremini 
  • mida rohkem sa oskad aega maha võtta, seda tõhusamalt tegutsed - muidu istud iga päev, kümme tegemist vajavat asja mõttes, ja teed neid jupiti; need jupid võtavad aga energiat ning kogu aeg on selline tunne, et midagi on puudu ja ma olen süüdi  

Loe täispikka intervjuud Bioneerist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles