Muuda oma kodu õnnelikumaks!

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesed nipid muudavad kodu õnnelikumaks
Väikesed nipid muudavad kodu õnnelikumaks Foto: SCANPIX

Pimedal ajal veedame kodus väga palju aega ning seetõttu on oluline, et seal end hästi tunneksime. Väikesed sisekujunduslikud muutused toovad kodusesse õhkkonda muutust ja värskust, mis annab juurde energiat ja positiivseid emotsioone, kirjutab shine.yahoo.com.

1. Sega asjad kokku

«Kõige huvitavamad on toad, kus segunevad erinevad kultuurid ja ajajärgud,» ütles maakler Royce Pinkwater. «Mulle meeldib kõrvutada kõrgeid ja madalaid pindu. See muudab kodu hubasemaks.» Koostöös disainer Eric Cohleriga kujundas ta oma elutoa, tuues sisse detaile erinevatest aastakümnetest.

2. Vali värvid, mis sind tõmbavad

«Ma arvan, et räägin kõigi naiste eest – võib-olla isegi meeste – kui ütlen, et tahan, et mu toad näitaksid mind mu parimast küljest,» arvas Pinkwater. Tema otsustas, et lavendlililla on parim värv tubade jaoks, sest need täiendavad tema rohelisi silmi.

3. Kaunista kodu asjadega, mida tõeliselt armastad

Asjade jaoks, mida armastame, leiame alati ruumi. Kui maalija ning stilist Craig Schumacher kolis oma 10-toalisest majast 4-toalisesse korterisse, siis tema sisustuse stiil ei muutunud – ta lähenes korterile kihtide kaupa ning paigutas ära kenasti kõik asjad, mida tahtis. «Ostsin asju, mille puhul teadsin, et ma neist ei tüdine. Leidsin, et kui ma midagi armastan, siis leian sellele ka koha!»

4. Ära unusta valge seina jõudu

«Valge peegeldab valgust, sel on palju energiat ning tihtipeale pole me valge seina positiivsest jõust teadlikud,» kirjeldas disainer Susan Noble Jones. Nii võib pimeda ja ametliku söögitoa muuta valge seina abil heledaks ja rõõmsameelseks kohaks.

5. Vali voolujooneline mööbel

Ümarad vormid, näiteks huvitavad diivanid ja kohvilauad, muudavad ruumid kutsuvaks. «Nad pehmendavad ruume ja teevad kodu armsamaks ja mugavamaks,» ütles Jones. Kandilisus tekitab jäikust ja liigset vaoshoitust, samas kui pehmed ja «voolavad» jooned annavad vastupidise efekti.

6. Hoia istumiskohad neutraalsed

Hoidu suurtest polsterdatud ja väga kirjudest kangastest diivanitel ja tugitoolidel – see muudab toad «raskemaks». «Kui diivan on valge, siis tundub see kergem ja soodustab ka meeldivaid vestlusi,» põhjendas disainer Pat Healing. Tumedad toonid, suured vanaaegsed mustrid või siis vastupidiselt liiga kirjud kangad toovad su kodusse kerguse ja energia asemel pigem väsimust.

7. Tervita end uksel värvikusega

Esmamulje loeb. «Ma arvan, et inimestel võiks olla esikus värviline ja positiivne tervitus – see annab vihje selle kohta, mida ülejäänud kodust näha võib,» ütles Healing. «Mina kasutan värve, et luua õnnetunnet ja rõõmu!»

8. Väikesed ruumid vajavad draamat

«Mida väiksem tuba, seda rohkem draamat see vajab!» on disainer David Netto veendunud. Väikesed ruumid tunduvad suuremad ja avaramad, kui värvide ja kujundusega julgelt mängida. Proovi rahulike toonide asemel vahelduseks midagi erksat ja kirevat!

9. Lisa mõni veidrus

«Väikesed üllatused hoiavad ära kodu liiga tõsiseks muutumast,» teab kaastoimetaja Frances Schultz rääkida. «On naljakas ja põnev panna esemeid ootamatutesse kohtadesse!» Tema muutis näiteks oma kodu trepiastmed värvilisemaks Staffordshire’i figuuridega.

10. Loo ilu kontrastidega

Tagasihoidlike ja luksuslike materjalide kõrvutamine loob intriige ja muudab ruumi huvitavaks ning ligitõmbavaks. «Kõige elavam koht kombineerimaks tavalisi ja luksuslikke materjale on köök,» ütles disainer Netto. Üldse soovitab ta mõtted vabaks lasta ja segada ebaharilikke asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles